Horoz kuyruğu kuramı

17 Ekim 2015 Cumartesi

Başbakanımız sözlerine önem verilmesi gereken, bizlere bir şeyler öğretmek için çırpınan bir bilim insanıdır. Toplumca bu şansı iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Daha önce de birkaç kez bu köşede sözünü ettiğim “Stratejik Derinlik” adlı kitabı her Ortadoğulu liderin okuması gereken bir başyapıttır. Nitekim bu başyapıtta önerilenler ülkemizin değerli yöneticileri tarafından değerlendirilip uygulamaya sokulmuş, böylece nüfusumuzda üç yıl içinde yaklaşık iki buçuk milyonluk bir artış sağlanmıştır.

***

Başbakanımızın bize son bilimsel armağanı ise kısaca HKK olarak adlandırılan “Horoz Kuyruğu Kuramı”dır. Bu kurama göre aralarında ideolojik, siyasal, inançsal, etnik ve mezhepsel farklılıklar bulunan, bu farklılıklar nedeniyle birbirleriyle kanlı, ölümcül çatışmalar, savaşlar sürdüren çeşitli terör örgütleri bir ülkeyi ya da bir devleti ortak düşman belleyip aralarında ittifaklar kurabilir, bir “örgüt kokteyli” oluşturabilirler.
Bilindiği gibi kokteyl sözcüğünün İngilizce karşılığı olan “coktail” horoz kuyruğu anlamına gelir. Horozların kuyruklarındaki parlak tüylerin renkleri birbirlerini ısırsalar da göze hoş gelen bir ahenk oluştururlar.
Horoz kuyruğundan yola çıkarak terör örgütleriyle ilintili bir kuram ortaya koymak her bilim adamına nasip olmayan önemli bir başarıdır.
Şimdi birtakım kıskanç çevreler, “Ne olacak ki” diye başlayıp diyalektik felsefeden “karşıtların birliği” alt kuramını ağızlarında geveleyerek içlerindeki aşağılık duygularını kusacaklardır.
Varsın kussunlar!
Aklı başında olanlar bu ülkede çoğunluktadır ve onlar her zamanki gibi bilimin ve bilim adamı Başbakanımızın yanında saf tutacaklardır.

*** 

Başbakanımız, yine son günlerde “IŞİD ile aramızda 360 derece fark var” diyerek geometri bilimine de önemli bir katkıda bulunacağının ilk işaretini vermiştir.
Bu katkı bilim dünyasını altüst edecek değerdedir.
Çünkü şimdiye kadar geometride 360 derecenin altındaki tüm derecelerin bir “farkı” ortaya koyacağı bir gerçek olarak kabul edilmişken, Başbakanımız şimdi bir “kavuşma” durumunun simgesi olan 360 derecelik bir çemberde/dairede “farkın da ortaya konabileceği” savını ileri sürmüştür.

***

Kim bilir Başbakanımızın dağarcığında başka ne buluşlar, ne bulgular, ne sürprizler vardır?
Dileriz, ileride de bizi bunlardan yoksun bırakmaz.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları