Oğuz Tongsir

Galatasaray’ın Ayak Sesleri

09 Şubat 2014 Pazar

Fenerbahçe bugün Sivas’ta puan kaybeder veya kaybetmez, orasını bilemem. Ama bildiğim bir şey var; o da Galatasaray’ın lig bitene kadar Fenerbahçe’yi rahat bırakmayacağı...
Mancini yönetimindeki G.Saray, ligin 2. yarısında harika bir performans gösteriyor. Melo’nun hırs ve ruhuyla sırtladığı Sarı - Kırmızılılar koşuyor, çalışıyor, rakibi bozuyor ve hepsinden önemlisi oyun disiplininden hiç uzaklaşmıyor. Düşünebiliyor musunuz, geçen hafta F.Bahçe karşısında haklı bir galibiyet alan Eskişehirspor, G.Saray önünde koskoca ilk yarıda tek bir gol pozisyonu bile üretemedi. Sahaya iyi dağılan G.Saray orta saha ve savunması rakibin yüzünü kalesine döndürmediği gibi ceza sahasına da sokmadı. Bienvenu, G.Saray savunması arasında kaybolup gitti.
Kalede Muslera, orta sahada Melo gibi artılarının yanı sıra G.Saray’da başka olumlu gelişmeler de var. Örneğin yeni transfer Telles yerini hiç yadırgamadı. Sarı - Kırmızılılar yıllardır aradığı savunmanın sol kanat oyuncusunu nihayet buldu gibi gözüküyor. Hajrovic de iyi sinyaller verdi. Burak’a ilk golde yaptığı asist, usta bir oyuncu imzası taşıyordu.
Kısacası G.Saray - puan farkı ne olursa olsun - bu işin peşini bırakmayacak gibi gözüküyor. İyi sinyaller veriyor. Nasıl oynadığını anlatmak için fazla uzağa gitmeye de gerek yok. Dün akşam TT Arena’yı dolduran G.Saray seyircisinin coşkusu zaten her şeyi anlatıyor.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları