Ah Keşke, Keşke...

04 Şubat 2009 Çarşamba

Başbakan Erdoğan Davosta İsrail liderini ve oturumu yöneten moderatörü azarladı, ardından da paneli terk etti gitti. Erdoğan ve AKP iletişim araçlarını kullanmayı çok iyi biliyor. Gazzekonulu panel önerisinin Erdoğandan geldiğini gazeteler yazdı. Hatta Peresin de Erdoğanın isteğiyle panele katıldığını öğrendik. Erdoğan kalkmadan önce Peresi muhatap alıp Siz öldürmeyi iyi bilirsinizdiyerek bir iki cümlelik bir çıkış yaptı. Olaydan 15 dakika sonra bir basın toplantısı yapan Erdoğan, tepkisinin Davosa değil moderatöre olduğunu ilan etti.

Dedik ya.. AKP ve Erdoğan iletişim araçlarını kullanmayı iyi biliyor. Olayın haber kanallarına düşmesiyle birlikte, Erdoğanın saat kaçta ülkeye döneceği, sanki bunu mutlaka altyazı olarak ekranlarda tutun denmişçesine ekranlarda saatlerce kaldı. Ardından da Metronun saat 03.00e kadar açık olduğu yazısı aynı ekranlarda yer aldı. Kısacası.. Davostaki diplomatik skandalı bir şekilde galibiyet havasına çevirmek için hemen her şey yapılmaya çalışıldı

Ama bir de tersten bakalım.

Erdoğanın, Peresin sözlerine karşılık verirken Sesini yükseltmek zayıflara özgüdürdediğini anımsayalım ve Başbakanın İsrail liderine cevap verip vermediğini düşünelim.. Ne dedi Erdoğan: Kutsal kitabınız öldürmeyeceksin diyor ama sen çocukları öldürüyorsun.Çok doğru. Bu sözleri alkışlıyorum. Ama Erdoğanı başka zaman başka yerlerde de alkışlamak isterdim.

Keşke, Irak işgal edilirken ABD ile birlikte Iraka girmek için altında kendi imzası olan tezkereyi TBMMye göndermek yerine böyle bir çıkış yapsaydı..

Keşke, Iraktaki çocuklar ve siviller öldürülürken böyle bir çıkış yapsaydı.. 

Keşke, Perese gösterdiği tavrı Beyaz Sarayda ABD Başkanı Busha da gösterseydi..

Keşke Afganistanda siviller öldürülürken böyle bir çıkış yapsaydı..

Keşke 2005 yılının başında Gül İsraili ziyaret ederken 1 çocuk 7 sivili öldüren İsrail karşısında o zaman da FKÖnün yönettiği Filistinden yana tavır alsaydı..

Keşke 2005 Mayısında Filistin ile arasına duvar ören İsraile, Filistin FKÖ yönetiminde olmasına karşın tepki gösterseydi..

Keşke idam cezasını kaldıran bir ülkenin başbakanı olarak İrandaki idamlar ve recmler olduğu zaman böyle bir çıkış yapsaydı.. 

Keşke 1 Mayıs 2008de polisin orantısız güç kullandığını gördüğünde böyle bir çıkış yapsaydı,

Keşke bundan 1 ay kadar önce Ankarada çocuklar doğalgazdan öldüğünde bir başsağlığı mesajı gönderseydi...

Bu keşkeleri 10 dakikalık bir internet araştırmasıyla iki üç katına çıkarmak olası.

Şimdi ben de merak ediyorum. İsrail Cumhurbaşkanına yanıt verip onun argümanlarını çürütmek yerine, Ben âlemin kralıyımhavasında iki cümle edip kabadayı yürüyüşüyle kalkıp paneli terk eden Başbakan, Filistinde Hamas iktidar olmasaydı bunu yapar mıydı?

Bilindiği  gibi ABD ve AB ülkeleri Haması terör örgütü olarak nitelendiriyor. AB Konseyinin yayımladığı ortak tutum belgesinin ekinde de Hamas terör örgütü olarak 17nci sırada yer alıyor. Hal böyle olunca.. acaba Erdoğan empati mi yapıyor diye düşünmüyor değilim. Sanki kendini Hamasın yerini koyuyor gibi geliyor. Umarım öyle değildir. Yoksa vay halimize... 

Sanki Hamas olmasa bunlar olmazdı ve diplomatik bir skandal iç politika için seçim malzemesi yapılmazdı.

Ankarada gündüz vaktinde ABye girdik diye kutlama yapan AKPyi ve onun lideri Erdoğanı anımsıyorum. Acaba yine aynı durumda mıyız diye düşünüyorum...

[email protected]



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İnternet Manifestosu 30 Eylül 2009
Ah Keşke, Keşke... 4 Şubat 2009

Günün Köşe Yazıları