Gülengül Altınsay

Soğuk puan

23 Ekim 2015 Cuma

Lokomotiv Moskova takımıyla ilgili çok güzel anıları vardı Beşiktaş’ın; 2000 yılında Levski Sofia’dan sonra L.Moskova’yı da elemiş ve Şampiyonlar Ligi biletini bu şehirde almıştı. Bu kez o kadar hayati bir karşılaşma değildi bu ama gruptaki 3. maçta Lokomotiv’den alınacak bir puan avantaj sağlayacaktı. Avrupa’da oynamak ligde oynamaktan farklı. Daha üç gün önce Rize karşısına çıkan Beşiktaş 11’i Olcay hariç aynıydı fakat bu kez rakibin oyunu yavaşlatması ve savunmayı kalabalık tutması nedeniyle o zevkli futbolu göremedik maç başladığında. Tabii bir de kanatları hızlı kullanan Kartal’da sol kanattaki Quaresma’nın dağınık oyunu da etkiliydi bunda. Q17 yalnızca gol pası vermek ya da gol atmak için dolaşıyor sanki sahada.
Yine de Siyah - Beyazlılar savunmada alan daralttılar, atakta ise yelpaze gibi açılarak pozisyon aradılar. Zaten oyunun hakimi de, topla fazla oynayanı da Beşiktaş’tı ilk yarıda. Ev sahibi ise eski dost Fernandes’in ayağına bakıyordu. Göbekten Beşiktaş defansını delmeye çalıştılar onun önderliğinde. Ama ağırdılar ve son paslarda yeterli olamadılar.

Farklı iki yarı
İlk yarı bittiğinde şöyle akılda kalan, bizi heyecanlandıran bir tek pozisyon bile yoktu. Ama ikinci kırk beş dakika çok farklı başladı. Önce Gökhan kaleciyle teke tek kaldığı pozisyonda topu auta attı. Hemen ardından bu kez Moskova’nın etkin pozisyonları geldi. Nitekim 54’te Beşiktaş defansı acemi hareketlerle topu bir türlü uzaklaştıramadı, Rhodolfo ve Ersan da ağır kalınca Maicon’un golünü engelleyemediler. Ardından maç boyunca etkisiz kalan ve gol öncesi de hata yapan Sosa’nın yerine Necip girdi oyuna. Gol adeta Kartal’ı uyandırmıştı. Tam 10 dakika sonra Oğuzhan’ın taşıdığı topta kendisine alan yaratan Gomez skora dengelemekte gecikmedi. Oyun daha da hızlandı. Ama gerildi de.
69’da Oğuzhan’la Corluka arasındaki sürtüşmede Corluka’nın eli Cenk’in yüzünü bulunca kırmızı kart gördü. Rakip on kişi kalmasına rağmen bu takımlar arasındaki dengeyi değiştirmedi. İki takım da kazaya uğramamak için beraberliğe razı bir oyun sürdürdü. Deplasmanda alınan bir puan soğuk tribünlerdeki Beşiktaşlıları ısıtabildi mi bilemiyorum.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları