Selçuk Erez

Ahmet bana kız bul!

29 Ekim 2015 Perşembe

Davutoğlu, Urfa’da konuştu, “Şimdi işiniz, maaşınız var, aşınız var. Ne kaldı? Eş kaldı eş. Biz bu toprakların insanlarının bereketlenmesini istiyoruz... Eş lazım dediğinizde önce annenize, babanıza gideceksiniz; inşallah onlar size hayırlı bir eş bulacak. Bulamazsa bize başvuracaksınız” dedi.
İyi, güzel ama birçok bilinmez henüz karanlık; lütfen bizi aydınlatır mısınız?
A. Kızlar da “Bana erkek bul” diyebilecekler mi?
B. “Eş bul” ne demek? Kız, yaşlıların bulup çoluk çocuğa aktaracakları bir nesne midir? Kaça, nerde bulunur? Ya erkek?
C. “Kız” dediğin “truffle” (= domalak) gibi, ağaçların köklerinde biten ve güç bulunan bir mantar türü müdür aslında? (Bulunması için köpek ya da Vietnam domuzu kullanılır.)
D. Hayırlı eşle yapacağımız anlaşma burada mı yoksa Paris, Londra veya Oslo’da mı imzalanacak? Bu mutabakat metni, taraflar arasında arabuluculuk yapan hakem tarafından imza altına alınacak ve aslı, onun özel arşivinde mi saklanacak?
E. Eş bulmadığımızda bize yardım edeceksiniz ama evlenmek için şahit de bulamazsak bize köşe yazarı ya da müteahhit olmazsa kayyum yandaşlardan tanınmış şahitler sağlayabilir misiniz? Zamanla şahidin yalancı şahit olduğu anlaşıldığında evliliğimiz geçersiz mi sayılacak?
F. Benim adım Ahmet... Ona “Kızım seni Ahmet’e vereyim mi?” dediğinizde o aniden şarkı söylemeye başlar ve “Onun adı Ahmet. Okutmaz sana rahmet. Olur size zahmet. İstemem babacım, istemem!” derse ne yaparız?
G. Damat ve gelin adaylarının başvuruları internetten kimlik ve anamızın kızlık soyadı sorularak filan mı yapılacak yoksa şahsen mi? Bir damat adayına kaç kız göstereceksiniz? Tek bir tane mi? Eğer böyleyse damatlar arasında becayiş yani eş değiştirme olabilecek mi? Kızlar arasında da koca becayişi?
H. “Devlet Çöpçatan Kurumu” mu açacaksınız? Adayları sınavla mı yoksa akil adamlardan oluşan bir yetenek jürisiyle mi seçeceksiniz? Nereden kartvizit getirenlere öncelik sağlanacak? Değiştirme kartı verecek misiniz? Kaç zaman içinde iade edebileceğiz? İade edilenlerden ikinci el pazarı oluşacak mı?
I. Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki basın toplantısında bu kolaylığı emeklilere de sağlayacağını açıkladığında herhalde çok şaşıracaksınız.
J. Son bir soru: Gençlerimizi, eşlerini kendileri bulacak kadar karşı cinsi tanıyan, kendine güvenen insanlar olarak yetiştirmeyi hiç düşündünüz mü? Bu ülkede aşka, sevmeye, sevişmeye yer yok mudur?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları