Köksal Özbek

Üç Büyükler

02 Mart 2013 Cumartesi

Üç büyük kulübün futbol takımları, diğerleri ile puan farkını açarak ilerliyorlar. Dördüncü büyük futbol takımı Trabzonspor gerilerde kaldı.

\n

Lider Galatasaray zaten transfer ayından kadrosunu güçlendirerek sezona iddialı girmişti; ara transfer dönemi içinde önemli oyuncularla takviye yaptı.

\n

Fenerbahçe, ünlü 3 Temmuz sürecinin kapsama alanına sıkıştırıldığı için transfer ayında etkisiz kaldı. Ancak, ara transfer döneminde eksikliklerini tamamlama fırsatı bulabildi.

\n

Beşiktaş, korkutucu borç yükü yüzünden fedasüreci başlattı; ayağını yorganına göre uzattı. Fakat her şeye karşın, zirveyi hedeflediklerini ilan etti.

\n

Fatih Terimin elinde bir dolu pırlanta var. Onlardan, uyumlu bir kolye yapmak olanağı ve olasılığı çok yüksek. Yeteneği ve deneyimi ile bunu başarabilir.

\n

Aykut Kocaman, zeki ve kültürlü bir futbol adamı. Ancak, oldukça inatçı. Otoritesini dayatmak için, bazı kere, bile bile ladesyapıyor. Verimsizlikleri belirgin olan birkaç oyuncuda ısrar etmesi; bazı oyuncuları, yararlı olamayacaklarını yerde görevlendirmesi ve doğruya maçın son çeyreğinde dönmesi, yoktan yere yinelediği sabit fikirleri gibi görünmekte... İlaveten, üç kulvarda yarışmak, Fenerbahçeye yakışıyor fakat daha fazla gayret ve mesai gerektiriyor.

\n

Samet Aybaba, sınırlı kadroile sınırlı iddiasahibi olmak zorunda... Takımının etkili çekirdeği konumundaki Oğuzhan, Fernandes, Almeida üçgeninde, bir tek Almeidanın yokluğu bile sonuca gitmesi olanağını törpülüyor.

\n

Fenerbahçe ile Galatasaray, ligi zirvede bitirmeye en yakın adaylar. Geçtiğimiz hafta, ikisinin de maçın başlangıcında geriye düşüp, sonunda galip gelmeleri, şampiyonluğa oynayan takımın direncigörünümündeydi. Hele, Fenerbahçenin 90. ve 90+4 dakikalarda gol atarak maçı kazanması, destansı bir başarıydı.

\n

İki takım, Fenerbahçe Stadında oynayacaklar. Bu yüzden, Fenerbahçe yandaşları, fark altı değil, üç puandırdeseler de, büyük maçlarda sonuçlar, klişe söylemlerle uyuşmazlar.

\n

Kuşkusuz, her iki takım da şampiyonluğa layıktır.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Suikast Girişimi 12 Nisan 2015
Yetiş Ey Futbol! 10 Ocak 2014
Bize Göre 4 Aralık 2013

Günün Köşe Yazıları