Adnan Dinçer

Hayal ve Gerçek

13 Mart 2013 Çarşamba

Türk futbolu adına Fatih Terimli Galatasaray, bir gün Drogba ve Sneijderli kadrosuyla Gelsenkirchende Schalkeyi eleyerek yeni bir zafere imza atacağını hayal de etse gerçekle buluşmak büyük fedakârlık ister.

\n

Oyunun başında çok renksiz mücadele eden Schalke, favori pozisyonda skoru 1-0 yaptı. Ama yorulana kadar sahanın en iyisi olan Hamitin kendine has vuruşuyla beraberliği yakalamak ve gol krallığında Ben de varım diyen Burak Yılmazla devreyi önde bitirmek her babayiğidin harcı değildir. Burakın arkasında yine yorulana dek Sneijder ile çok istekli oynayan Drogba sürekli faullere maruz kaldı. Hızlı atağa kalkan ve Burakı kullanmak isteyen Sarı - Kırmızılılar ikinci 45 dakikaya çok seri giren rakibi karşısında yorgunluğun da etkisiyle bir hayli zorlandı.

\n

Beraberlikten sonra devleşen Muslera kalesini Almanlara kapatarak bu turun kilit adamlarından birisi oldu. Huntelaarın yerine oynayan Pukki çok etkili olamazken Draxler, Farfan ve Bastos maçın kaderini değiştirmeye çalışan yıldızlardı. Doğrusunu konuşmak gerekirse; maçın son yarım saatini müthiş baskıyla oynayan Schalke idi. Neredeyse son dakikalarda top kazanamaz hale geldik. Semihin sakatlığı da bu bölümde Galatasaray defansı için şanssızlıktı. Amrabatın oyuna katılmasıyla temsilcimizin elde ettiği toplar son dakikalarda rakip sahaya taşınan Umutlar oldu ve maçı bitiren gol geldi. Özetlersek; Galatasaray hayallerini gerçekleştirdiği büyük bir başarıyla turu atlarken Terim ve öğrencileri de gelecek finalleri aydınlattı.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sınırlar! 23 Mart 2024
Kocaman ayıp! 12 Mart 2024
Olmadı! 4 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları