Osman Korkmazel

Deplasman Fatihi

13 Mart 2013 Çarşamba

Şöyle, filmi üç hafta öncesine sarıyorum; o zaman diliminde dünün tersine TT Arenada Galatasaray maçın favorisi gösterilirken, dün akşam da Veltins Arenada Schalke peşinen karşılaşmanın galibi olarak lanse edildi. Yazılanlara, çizilenlere, varsayımlara saygı duyalım ama taze örnek Galatasarayın grup maçlarını da es geçmeyelim. Sarı - Kırmızılılar grupta ilk yarı sonunda 1 puana talim edince şansının yüzde 10lara düştüğü vurgulanmıştı.

\n

Fakat ikinci yarıda inanılmazı başarıp üçte üç yapıp, 10 puanla grubu M.Unitedin ardından 2. sırada bitirmişti! Bunun açılımı basit bir deyimle:Galatasarayın sağısolu beli olmaz. Aman ha Schalke!Hava buz kesiyor -3 derece ama Veltins Arena Stadı bırakın futbolcuları, izleyenleri mest edecek güzellikte; gel de burada futbolun hasını oynama. Schalke taraftarı çılgın ama bizim gurbetçiler onlardan çılgın. Jens Kellerin fırtına üçlüsünden Huntelaar ve cezalı Jonesun yokluğu bizim için büyük avantaj. Galatasaray en kral onbiriyle sahada. Fatih Terimin kenardaki heybetli duruşu da tüm takım adına ayrı bir itici güç. Schalke, geçen haftaki B.Dortmund maçının aksine düşük volümle başladı maça. Çünkü Aslanlar sindirmişti onları. Neustadterın 17deki golüne (Ah Semih topun önüne yatsa filelerimiz havalanmayacak) dek sahanın hakimi tamamen bizdik. Hazırlık bölgesinde teknik kapasitesi yüksek oyuncularımızla, oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik. Schalkenin kenarları da işlemiyordu. Üstelik Eboue-Riera hücuma da yöneliyordu. Yok mu bir gol atacakdiye avaz avaz bağırırken, ne zamandır direkleri döven Hamit, doğup büyüdüğü kentte toptan intikamını aldı. Meşin yuvarlak sanki ışık hızıyla yol aldı Schalke ağlarına. Golcü durur mu, Rieranın olağanüstü dalışında rakipten seken topu bir anda önünde buldu, bastı plaseyi Hildebrand çaresiz.

\n

Devreyi önde bitirdik de, o 45 dakika nasıl geçecekti. Deplasman fatihimizin tecrübe abidelerine güvenmiştik de Schalke üstümüze geldikçe panikliyorduk; üstüne üstlük her zamanki toplu savunma hatalı gol de gelince durağanlaştık. Neyse ki, Amrabatın girişiyle Schalke kalesini gördük, direniyorduk. Bu skor bize yetiyordu da dakikalar geçmek bilmiyordu. Haydi deplasman fatihi bitir şu işi; bitirdiler, bitirdiler Umutla Fatihin Aslanları!..

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları