Akillerimiz Eksik Kalmıştır

06 Nisan 2013 Cumartesi

Akil adamlar komisyonunda kimi adlar eksik kalmamalı. Kuşum Aydın mutlaka olmalı örneğin. Sonuçta, o da Aydın...
Acun Ilıcalı da yer almalı listede. Yeni federasyona uyum sağlayabileceğine inandığı yurttaşları, hazır, Irak’taki CIA Kürtlerinin eğitildiği Guam Adası da boşken “Survivor”a götürür...
Arnavut
Hakan Şükür paşayı unutmayalım. İyi yorum yapıyor çünkü...
Murat Karayılan sonra... İstersen ikna olma... Şakağına dayadı mı Kalaşnikov’u; değil Kürt, Türk filan, Eskimo bile olursun anında...
Nil Karaibrahimgil’in olmadığı bir komisyon da düşünemiyoruz açıkçası. Anaokulu çocuklarının el ele tutuşup söyledikleri şarkıları, onlarca firma için reklam cıngılı yapma becerisini gösteren bu bestecimiz akil olmayacak da kim olacak?
Şeyhülislam kaftanlı Diyanet İşleri Başkanımız dışarıda kalmamalı. Kendisi Batı’dan Doğu’ya, Kuzey’den Güney’e, hepimizi irfana kavuşturmada kararlı ne de olsa...
Melih Gökçek’i almamakla büyük hata işlemişler. Kömür, makarna, balon, düdük, yağdanlık ne bulursa dağıtır, birleştirir bizi.
Akil adamlar komisyonu; ne kadar popçu, soy sopçu, topçu ve de BOP’çu varsa, onlarla doldurulmalıdır.

\n

Bir Düşerse!

\n

Bir yönetici, “ileri demokrasi” yutturmacası ile neden daha fazla güç ister, iktidarını perçinlemek, diktatör olmak ister?
Gücünü, egemenlik alanını yitirmemek tek amacıdır artık. Halkı, sandığı, muhalefeti, basını, hatta kendisine destek olan kimi cemaatleri bile baskılamak zorundadır. Geriye dönüşü yoktur. Çünkü, neredeyse her hareketi hukukun dışına çıkmıştır. Uygulamaları, girişimleri anayasal suç kapsamına girmiştir. Daha yukarı, daha yukarı tırmanmadıkça, daha daha çok yetkilenmedikçe kendisinin güvende olmayacağının bilincindedir.
Düşerse, bir daha hiç kalkamayacak, kapaklandığı yerde öylece kalıverecek, perişan olacaktır!
Bunu bildiği için gözünü karartır, gider bir bilinmeze doğru...

\n

Yolgeçen

\n

Okurumuz Oğuz Aslan soruyor;
“Neden, PKK’nin yurtdışına çıkma zamanı tartışılıyor? Otuz yıldır sınırı yolgeçen hanına çevirdiler. İsteseler zaten çıkıp giderler!”

\n

Övünülecek Yeğen

\n

İbrahim Said Arınç, Bilkent Üniversitesi’ni bitirdikten sonra “Avrupa Birliği-Rusya Doğalgaz İlişkileri” konulu master tezini hazırlar. Mayıs 2004’te, BOTAŞ Genel Müdürlüğü’nde Strateji ve İş Geliştirme Daire Başkanlığı’nda göreve başlar, daha sonra genel müdür asistanlığı yapar. Mayıs 2008-Kasım 2010 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı uzmanı olarak enerji konularındaki çalışmalarının yanı sıra Abdullah Gül’ün görüşmelerinde yer alır. Kasım 2010’dan 23 Ekim 2012 tarihine kadar Cumhurbaşkanlığı danışmanlığını üstlenir. 23 Ekim 2012’de de ortak kararnameyle BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığı’na atanır.
İbrahim Said Arınç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yeğenidir. Bülent Arınç, yeğeni ile övündüğünü TBMM kürsüsünden şu sözlerle açıklamıştır:
“Ben, yeğenimin atandığı bu görevdeki başarısının başkalarına örnek olmasını dilerim.”
Darısı, sade vatandaşların yeğenlerinin başına...

\n

Rant Dağıtırken...

\n

CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin CHP’den ayrılmasına karşın başkan yardımcılığını sürdürmesine göz yumulan Şenol Balaban ve kimi belediye meclis üyelerinin, Melih Gökçek’in anakent belediyesi ile kol kola kimi rant yaratıcı ve dağıtıcı kararlara imza attığını duyurmuştuk.
Aldığımız duyumlara göre, Yenimahalle Belediyesi ve CHP Genel Merkezi’ndeki yetkililer, bu kararlarda hiçbir
“yasadışılık” olmadığı kanısındaymış. 11 konutluk inşaat alanını 132 konuta, 14 konutluk alanı 148 konuta, 15 konutluk yeri de 115 konuta çıkarmakta bir “gariplik” bulmamak da ayrı bir saflık doğrusu.
Şimdi gelelim; temiz, dürüst, ilkelerine bağlı, siyaseti halk için yapan CHP’lilerin elden ele dolaştırdığı bir belgeye:
Başkanı Şenol Balaban olan Yenimahalle İmar ve Islah Komisyonu, 30 Ekim 2012’de bir karar ile Çayyolu semtindeki Sukent Yapı Kooperatifi’nin 11 konutluk alanının 130’a, Alacaatlı Mahallesi 44465 ada 3 parsele ait planda da değişiklik yapılarak 7 konutluk alanın 76 konuta çıkarılmasına onay verir.
İşin ilginç yanı, 11 konutluk alanı, -10 katından fazla- 130 konuta çıkarılan Sukent Yapı Kooperatifi’nin üyeleri arasında Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı Şenol Balaban, eşi -bir süreliğine Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı da yapılan-
Ayfer Balaban, kızı Berrak Balaban, kardeşi Birol Balaban, bir başka Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı -aynı zamanda Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar’ın gelininin kardeşi- Erhan Aras da vardır.
Yine aynı kooperatifin üyeliğinin yanında, saymanlığını da üstlenmiş bulunan
Veli Orhan ise, geçen günlerde yapılan ilçe kurultayı sonrası CHP Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcılığı’na seçilmiştir. Veli Orhan, aynı zamanda Yenimahalle Spor Kulübü’nün de başkanıdır.
Ne kadar mutlu bir aile ve arkadaş tablosu çiziyorlar, değil mi?

\n


\n

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları