Osman Korkmazel

Cumaya Bir Tokat

20 Nisan 2013 Cumartesi

Galatasarayın çok ciddi anlamda cuma sendromu yaşadığı bir gerçek. Ligde düne kadar aldığı 4 mağlubiyetin hep bu güne denk gelmesi tesadüf olmasa gerek. Ama Sarı - Kırmızılılar cumaya öyle bir tokat attı ki feleğini şaşırdı. Olan Elazığspora oldu tabii. Ne kadar direnmeye çalışsalarsa da hücum futbolundan fazlaca örnek verseler de yenilgiyi önleyemedilerMaç önü ısınmada Sneijderı yedeklerle 5e 2 oynarken görünce hemen listeye göz gezdirdim. Evet, 11de yoktu Hollandalı, haydi bakalım buradan yak! Karabük maçının baş oyuncusu, 3 puanın alıcısı yedekteydi. Bir bildiği vardır herhalde tribündeki Fatih Terimin deyip kestirip attık. Fakat yerine formayı giyen Yekta, özellikle ilk yarıda onu hiç aratmadı; öne çıkan oyuncuların başında yer aldı.

\n

Bir de Drogbaya vurgu yapmalıyım, Karabük maçında olduğu gibi dün gece de ısınmada arkadaşlarına, oyun içinde ne yapmaları gerektiğini tek tek anlattı. Liderlik budur. Ve maça damgayı vuran da tartışmasız Drogba idi. Attığı golleri kenarda saklayalım; o yaşta bir oyuncu bu denli mi dinamik ve istekli olur. İyi ki Galatasaray onu almış; ‘golcü forvet nasıl olmalı’, tüm detaylarıyla bizlere doya doya göstermeye devam ediyor. Çıkarken aldığı alkış ancak ona mahsustu.

\n

Meloyu artık buzluktan çıkarmanın zamanı geldi. 6 maçtır istikrarlı futbolunu sürdüren adama hakkını verelim ve tebriği yollayalım. Biraz da sinirlerine hâkim olsa. Farklı skorla gelen 3 puan Galatasarayı moral olarak tavana vurdururken; 5te 5 yapması da şampiyonluk adına ayrı bir güç kaynağı oldu.

\n

Her şey bir yana Elazığsporun gözü hoş gelen oyununu da yabana atmayalım. Yılmaz Vural, bu ligin hücum futbolundan ödün veremeyen tek hocası diyebilirim. Dün gece de bunu gösterdi. Dakika 23, toplam değeri 13 milyon 250 bin Avro olan konuk ekip 8 kişiyle rakip ceza alanında, Galatasaray 6 savunmacıyla onları karşılıyor. TT Arenada 438 milyon Avroluk Real Madridi bile böyle kalabalık saldırırken göremedik. Bu Elazığ, bu futboluyla ligden düşmez, üst sıralara tırmanırsa kimse şaşırmasın. Serdar Gürler, transferde isminden çok bahsettirir.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları