İyi Uykular!..

02 Mayıs 2013 Perşembe

Dün, İstanbul Valisi tarafından inşaat var gerekçesiyle emekçiye açılmayan, girmeye kalkanlara da polisinAllah yarattı demeden giriştiği Taksim Meydanı’nda, yalnızca bir hafta önce, 24 Nisan’da, “Ermeni soykırımını” anmak için Türkiye’ye teşrif eden Ermeni Diyasporası üyelerinin ağırlandığını biliyor muydunuz?!..
-
Tabii, yerli işbirlikçileri ile birlikte!..
Heyetin başında da Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu Başkanı
Aleksi Gövciyan vardı. Hani şu soykırım yasasını Fransa Parlamentosu’ndan geçiren adam canım!.. Taksim Meydanında bi güzel Ermeni soykırımını(!) andıktan sonra, Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e tam sayfa röportaj verdi, sonra da çekti gitti...
Pekii, bu arkadaş röportajda neler söyledi, acaba?..
Türkiye’de artık daha özgür bir atmosfer var” dedi... “Türkiye sadece, evet bir soykırım oldu desin, yeter” dedi... “Biz sonra affederiz” bile dedi!.. Sonra,affederiz meselesi yanlış anlaşılmasın. Affedeceğimiz zaten bugünkü Türk insanı değil. Onlarla bir sorunumuz yok ki. Affedeceğimiz şey geçmişte yapılanlar” da dedi!.. Röportajı yapan arkadaş “misafirdir ayıp olur” diye düşündü herhalde,O zaman niçin 100 yıl öncesi için, bugünkü Türklerden özür bekliyorsun kardeşim” diye sormadı!.. Adam üstelik tehdit edip “zihniyetinizi değiştirin ve bunu çabuk yapın, çünkü iki yıl sonra 2015..” diye de ekledi, iyi mi?!.. Allah’a şükür, röportajcı arkadaş bu kez “Neye hazırlanıyorsunuz, ne olacak 2015’te” diye sorabildi!.. Biraz önce “bugünün Türkleriyle sorunumuz yok” diyen diyasporacı muhterem bakın kıkır kıkır gülerek ne karşılık verdi:
- Size söylememi beklemiyorsunuz herhalde!..
Haa, bi de
Gül ve Erdoğan’ı överek onların bu işi (soykırımın tanınması) çözebilecek kapasitede siyasetçiler olduğunu söyledi...

\n

***

\n

AKP’nin en entelektüel isimlerinden biri olarak lanse edilen Ömer Çelik’in, “Batı’da ulus devlet modernleşmenin sonucunda, muazzam bir sosyolojik değişim sonucunda oluştu. Bizde ise ulus devlet, bir ‘devlet ulus’ olarak oluştu. Yani, devlet kendisine yönetecek bir ulus oluşturmak istedi” dediğini biliyor muydunuz?!.
Agos gazetesine demeç veren
entelektüel kültür bakanı bu sözleriyle, ne Fansız Devrimi’nden haberdar olduğunu, ne Türk Devrimi’ni anladığını ne de Batı’da ve Türkiye’de ulus devletlerin nasıl kurulduğundan zerre kadar bilgisi olmadığını bi güzel açıklamış oldu!.. Önce Mehmet Ali Güller’den alıntıladığım, İtalyan devlet adamı Massimo D’azeglio’nun şu sözlerini paylaşayım:
- İtalya’yı kurduk, şimdi sıra İtalyanları oluşturmakta...
Yani, Batı’da da önce devlet kurulmuş, sonra millet yaratılmıştır. Ömer Çelik’in, “
modernleşme, muazzam sosyolojik değişim” dediği tam da budur zaten!.. Ziya Gökalp “Türkçülüğün Esasları” isimli eserinde tam da bu nedenle, Meşrutiyet’ten evvel Türk Milleti yoktu” der..
Birgül Ayman Güler de, işte bunu vurgulamak için Türk milleti ile Kürt milliyeti eşit değildir” demişti. Çünkü Batı’da da, bizde de devrimler öncesinde millet diye bir olgu yoktu..
-
Milliyetler yani etnoslar yani etnik topluluklar vardı...
Yazık, Ömer Bey bu yaşta bir kez daha çalışıp öğrenmek zorunda...
-
Ama kafa 1918-19’lardaki “Hürriyet-İtilaf” kafası olunca zor, çok zor!..

\n

***

\n

Devlet adamı olma yolunda koşar adım ilerleyen Murat Karayılan’ınKürt halkı, Türkiye’de kimliksiz ve statüsüz yaşayamayacak bir noktaya gelmiştir. Önemli bir düzey kazanmıştır” sözlerinin güzide Türk medyası tarafından sansürlendiğini biliyor muydunuz?
Pekii,
Barzani’nin, Suriye, Irak, İran, Türkiye Kürdistan’larının tüm parçalarının bir kongre toplamaları için koşulların her zamankinden daha uygun olduğunu açıkladığından haberiniz var mıydı?..
Ünlü şeriatçı
Abdurrahman Dilipak’ın, “Yeni devlet adamımız Öcalan, eski devlet adamımız Demirelden daha sahici” sözlerini de mi duymadınız yoksa?.
-
Pes valla.. İyi uykular!..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları