Duvar Yazıları

Ilıcalı, Erdoğan’ı kızdıracak

19 Kasım 2015 Perşembe

Acun Ilıcalı’yı, Erdoğan’ın yanında görmeye alıştık. Beştepe Sarayı’nın resepsiyonunda, Erdoğan’ın yakınlarının cenazelerinde vs. Dün bu kez farklı bir yerde ortaya çıktı:

Türkiye-Yunanistan maçını birlikte izleyen Çipras ve Davutoğlu’nun yanında. Hatta fotoğrafı da, maç öncesinde, “Yunanistan Başbakanı Sayın Aleksis Çipras ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile...” notuyla paylaştı.

Bizim için sorun değil. İstediğiyle fotoğraf çektirebilir. Ancak Beştepe buna kızabilir. Adı Davutoğlu ile anılanlar bakanlıktan, milletvekilliğinden olurken Ilıcalı’nın bu pozu vermesi cesaret işi olmuş.

Kadıköy kiracıları birleşin

Malum kiracılık zor iş. Hem paranızın çoğunu ödersiniz, hem bir gün gecikseniz ev sahibi tepenize biner.

Üstelik yok “Eve iyi bakmadın, eşyaları eskittin” şikâyetleri de cabası. Gazetelerde dün Kadıköy’deki kiracılarla ilgili ilginç bir haber vardı. Kiraların iyice artmasından şikâyetçi olan bir grup, sosyal medya üzerinden örgütlenip Kadıköy Kiracı Dayanışması’nı kurmuş. Grubun kurucusu Sertaç Canpolat, Deniz Çamak ve Meriç Çevik, “Biz hayata kira ve fatura ödemeye gelmedik” diye yola çıktıklarını söylüyor. Amaçları; hukuksal alanda ve başka alanlarda dayanışma. Sosyal medyadan çok, yüz yüze örgütlenme niyetindeler. “Gerçek çözümü birbirimize dokunarak sağlayabiliriz” diyorlar.

Merkel, varaklı koltukları kaldırtmış

Alman Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı İstanbul ziyaretinde Yıldız Sarayı’nda ağırlanmış, varaklı koltuklarda oturtulmuştu.

Ancak Erdoğan’ın konuğunu böyle gösterişli ağırlama telaşı, anlaşılan ters tepmiş. CNNTürk’ten Zeynep Karamustafa’nın haberine göre, Merkel G20 için geldiği Antalya’da kaldığı otelde varaklı koltukların kaldırılmasını istemiş.

“Lütfen odama, sıradan sade, otel tipi mobilyalar koyun” demiş. Otel yönetimi de çaresiz varaklı koltukları kaldırıp normallerini koydurmuş. Varaklı koltuklarda oturmak, Ortadoğu ve Arap liderlerinin hoşuna gidiyor ama Almanya liderini rahatsız ediyor anlaşılan. Merkel, ayrıca özel kahvaltı talebini de geri çevirmiş, otelin herkese açık restoranında “açık büfe” kahvaltı yapmayı tercih etmiş. Merkel’in kullandığı “tek özel” eşya ise isminin yazılı olduğu ve üzerinde Alman bayrağının yer aldığı “bornoz” olmuş. Ancak giderken onu da otelde bırakmayı tercih etmiş.



Dövme yaptırdı diye babasının evlatlıktan reddettiği kızın intikamını seyirciler aldı

Fox TV’de yayımlanan Zuhal Topal’ın programında bir “Dövme tartışması” yaşandı. Programa katılan Meryem adlı bir kız, dövme yaptırdığı için babasının kendisini evlatlıktan reddettiğini belirtti ve gözyaşına boğuldu.

Anlaşılan, genç kız eve de gidemiyordu. Programa bağlanan baba Ahmet Bey ise ısrarcıydı:

“Önceden de hatalar yaptı. Sonra tekrarladı. Affetsem yine aynı şeyler olacak. Fakat arkadaş çevresini değiştirip dövmelerini sildirirse affedebilirim” diyen Ahmet Bey’in sert tavrı herkesi çileden çıkarttı. Bu sırada devreye programın izleyicileri girdi ve babaya çok ağır sözlerle yüklendiler, “Sen ne biçim babasın, kızına destek ol” filan dediler. Kızı ise durmadan ağladı. Dövme konusunda, çeşitli dini tartışmalar var. Bazı hocalara göre dövme günah, bazılarına göre değil. Dövme özellikle Araplarda eski bir gelenektir ve sık yapılır.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları