Gülengül Altınsay

Son ana kadar...

23 Kasım 2015 Pazartesi

Aşırı rüzgâr bile Beşiktaşlıları Başakşehir Stadı’na gitmekten alıkoyamamıştı. Hatırı sayılır sayıda taraftar Kartal’ın Yiğidolar karşısındaki mücadelesini izlemek için oradaydı. Siyah - Beyazlılar rüzgârı da arkalarına alıp hızlı başladılar oyuna. İlk 10 dakikada net 3 gol pozisyonu yakaladılar. Ve bize bol pozisyonlu ‘bol gollü zevkli’ bir maç umudu verdiler. Ne var ki umudumuz çabuk söndü. Beşiktaş’ın hızı sadece on beş dakika sürdü.
Ardından bu kez Sivasspor yelken açtı Beşiktaş kalesine doğru. Çünkü Beşiktaş gol pozisyonuna nasıl rahat giriyorsa aynı rahatlığı savunmasında da rakibine tanıyor. Quaresma ve Sosa gibi ancak top ayaklarına gelince görünen oyuncuları da takımı eksik bırakıyor. Yeterli takım savunması olmayınca arka dörtlü çabuk geri kaçıyor.

Hareketlilik golü getirdi
İlk yarı hiç ofsayt çalınmamış olması bile geride savunma anlayışının sonucu olabilirdi. Devre arası yaklaşırken Beşiktaş biraz hareketlendi. Bu hareketlilik Beşiktaş’a bir penaltı kazandırınca Kartal 1-0 önde girdi soyunma odasına. Ama Adem’in Beşiktaş lehine penaltıyla cezalandırılan hareketi pek faule benzemiyordu. İkinci 45 dakika da bu kez Sivas’ın penaltı isteğiyle başladı. Ne var ki o da penaltı gibi değildi. Ardından sinirler gerildi, saha kenarı karıştı ama oyun devam etti. Aslında maçta penaltı olarak değerlendirilebilecek tek pozisyon son saniyede İbrahim Akın’a yapılan hareketti. Yiğidolar daha da bilendiler ve rüzgârı da arkalarına alarak oyunu hızlandırdılar.
Özellikle de Burhan’la Beşiktaş’ın sol kanadından indiler. Ama son 30 dakikaya girerken karşılıklı akınlarla oyun yeniden dengelendi. Artık gol her iki taraftan da gelebilirdi. Çünkü taraflar gol ararken arkalarında büyük boşluklar bırakıyorlardı. Oğuzhan ince paslarını arkadaşlarına verdi durdu maç boyunca. Ancak kimse değerlendiremeyince maçın sonunda Cenk’le paslaştı ve Beşiktaş’ın ikinci golünü plaseyle filelere yolladı. Böylece Kartal’ı penaltıyla kazanmış olmaktan kurtardı. Sonuçta çok pozisyonlu maçta sadece biri penaltıdan diğeri Oğuzhan’ın kişisel çabasından iki gol oldu.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları