Duvar Yazıları

Ağabeyin medyası ‘En kritik bakanlık ona emanet’ dedi

25 Kasım 2015 Çarşamba

En kritik bakanlık ona emanet” başlığını, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyinin başında olduğu Sabah gazetesinin internet sitesi attı.

Berat Albayrak’ın Enerji Bakanlığı’na atandığını böyle yorumladılar. Başlığın arkasına da tüm Türkiye’yi içeren, dolu dolu bir harita kullandılar. Albayrak, Enerji Bakanı olarak tüm bu tesislerin bir numaralı sorumlusu oldu yani. Ancak ilginçtir, haberde Berat Albayrak’ın yaşını vermekten kaçınmışlar.

Herhalde “En kritik bakanlığın” bu kadar genç bir kişiye emanet edilmiş olmasını yadırgadılar. Cumhurbaşkanı, Başbakan yadırgamamış, onlar niye yadırgar o da ayrı mesele...

Neyse, yaşını da biz yazalım. Berat Albayrak 37 yaşında, 1978 doğumlu. Bazı yerlerde doğum günü için 1 Ocak deniyor. Kısaca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı bu yaşta, en kritik bakanlığın başına geçti. Kendisinden 5 yaş büyük ağabeyi de Havuz Medyası’nın CEO’su. “Damatlık” Osmanlı’da önemliydi, görüyoruz ki Cumhuriyet rejiminde de önemliymiş.

 

Cemil Barlas: Fetocular Efkan’a, PKK Tuğrul’a emanet

Erdoğan’ın yanağını okşayan gazeteci Mehmet Barlas’ın oğlu Cemil Barlas, yandaş basının önemli figürlerinden.

Ahaber’de her hafta, asıp kesiyor.

Dün yeni hükümet açıklandıktan sonra şu tweet’i attı:

“Fetö’cüler efkana, PKK tuğrula emanet.” Efkan denilen yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala, Tuğrul denilen de Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş oluyor. Malum biz tüm haberleri, yandaşlardan aldığımız için bakanların “görev bölümünü” de ancak bu şekilde öğreniyoruz.

Cemil Bey bir de “bilin bakalım şu an kim kafasını duvarlara vura vura Ferdi Tayfur dinliyor” diye tweet atmış. Bahçeli’yi kastediyor tabii ki.

 

‘Soğuk Savaş’ dün başladı, filmi de hafta sonu geliyor

 Mars- ABD’ye nasıl başkan geliyor? lı filminin gösterime girdiği hafta NASA Mars’ta su bulunduğunu açıklamıştı.

Bu yüzden NASA’ya, “Filmin reklamını yaptı” diye eleştiriler gelmişti. Filmde Mars’taki sudan söz edilmemesi de eleştiri konusu olmuştu. Dün itibarıyla, yeni bir dünyaya uyandık. Türk uçakları Rus uçağını düşürdü. Pilotlar paraşütle atladı, biri rehin kaldı.

“Soğuk savaş” yeniden başladı yorumları yapıldı. Ne tesadüftür ki, hafta sonunda “Casuslar Köprüsü” adlı müthiş bir film başlıyor. Onda da ABD-Rusya Soğuk Savaş yılları, düşen uçaklar, rehin pilotlar var. Yönetmen Steven Spielberg, başrolde ise Oscarlı müthiş oyunca Tom Hanks var. Tesadüfün bu kadarı dedirtecek cinsten. Film, Oscarlar için de bir hayli iddialıymış, onu da ekleyelim

 

ABD’ye nasıl başkan geliyor?

ABD’de yeni başkanlık seçimi gelecek yıl kasım ayında yapılacak.

Cumhuriyetçilerin en güçlü başkan adaylarından biri inşaatçı Donald Trump. Bizim Ali Ağaoğlu ile meslektaş yani. Ancak Trump, hem selefi Bush’a, hem de bildiğimiz liderlere şapka çıkartacak kadar cahil, bilgisiz ve küstah. Donald Trump, bir iki gün önce bir istatistik tweet paylaştı.

Tweet’e göre, “Amerikalı siyahlar, ülkenin en büyük katilleri” çıkıyordu. Ancak tweet’in “Irkçı uydurması” yalan ve uydurma olduğu ortaya çıktı. Peki Trump ne dedi dersiniz: “Her istatistiği kontrol mu edeceğim.” Bu cevap size birilerini hatırlatıyor olabilir.

 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları