Sorular Sürüyor

08 Temmuz 2013 Pazartesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk ile ilgili soruları sürüyor:
“Kemal Öztürk’ün eşi Sayın Hatice Öztürkün akrabası olan Çağatay M. Çulcuoğlunun Ajans Ana Sözleşmesi’ne aykırı bir şekilde genel müdür yardımcısı olarak atandıktan sonra şirket ana sözleşmesinin kişiye özel olarak değiştirildiği iddiası doğru mudur?
Yüzüncü Yıl Vizyonu adı altında 11 dilde yayın yapma hedefi ortaya konulduğu, ancak Boşnakça, Sırpça, Hırvatça, İngilizce, Arapça ve Rusça gibi 5 dil üzerinden yayında kalındığı doğru mudur?
AA Haber Akademisi hangi tarihte kuruldu, bu birim için bugüne kadar toplam 1 milyon 750 bin TL harcandığı bilgisi doğru mudur? AA’ya yıllardır başarıyla hizmet veren yurt haberleri muhabirleri yerine bu akademide eğitim görenlerin doğrudan kadroya alındığı iddiası doğru mudur?
Haber Akademisi’nin kurucu koordinatörü Fehmi Çalmukun hastanede tedavi gördüğü zaman dilimi içerisinde işe gelmediği gerekçesiyle görevinden alındığı iddiası doğru mudur?”
CHP grubu, Başbakan Yardımcısı
Bülent Arınç’ın yanıtlarını merakla bekliyor.

\n

Halk Gözlemi

\n

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, yerel seçimlerde partisinin başarı elde edebilmesi için Anadolu’yu karış karış dolaşıyor.
Geçen günlerde Beypazarı’ndaydı. Aralarında AKP’lilerin de bulunduğu 100’e yakın mahalle muhtarı ile güncel konularda söyleşti. Günaydın, muhtarlara sordu:
- Eylemci gençlerin camide içki içtiklerine inandınız mı?
- Yok, öyle şey olmaz. Hiç inanmadık.
- İyi de, böyle doğruyu söylemeyen başbakan olur mu?
- O da biliyor doğru olmadığını da siyaseten öyle konuşuyor.
- CHP doğruyu söylüyor ama...
- Siz doğruyu söylüyorsunuz, ama elitsiniz. AKP’liler halktan.
- Ben nasıl elitim? Üç kardeşiz, babam arabasını satıp bizi okuttu. 30 yıldır mühendisim, bir ev sahibi bile değilim...
Bu toplantıdan birkaç gün sonra aynı muhtarlarla,
Melih Gökçek bir araya gelmiş. Konuşmuş, konuşmuş, sonra da “Helikopterim bekliyor. Siz yemeğinizi yiyin, ben gidiyorum” demiş.
Ne mi olmuş? Muhtarlar, Melih Gökçek’in yemeğine gitmemişler.
Gökhan Günaydın diyor ki:
Bire bir temas ederseniz, halk kimin ne olduğunu çok iyi anlıyor.”

\n

Arşiv Nerede?

\n

Emniyet İstihbarat örgütü, Recep Tayyip Erdoğan ile ABD’ye sığınmış emekli vaizin cemaati arasındaki boğuşmanın ön cephesi haline geldi.

\n

Cemaat tayfası, tasfiye edilmekten, yerlerine ülkücü polislerin getirilmesinden yakınıyor.
Bizim de kulağımıza bir duyum geldi:
Polisteki cemaat tayfası, tasfiyeye karşı hazırlıklıymış. İleride kullanılmak üzere istihbarat arşivini kopyalayıp yurtdışına çıkarmış.
Devletin düşürüldüğü duruma bakar mısınız?
Ayaklar baş olunca, öyle başa böyle traş...

\n

Sanki

\n

Bizim “Müslüman Kardeşler”e bakarsan, Mursi sivil demokratmış... Sanki o, aynı ordu sayesinde göreve gelmemiş gibi.

\n

Abdullah Gül de üstelemiş, “Mısır’da kimse rencide edilmesin” diye.
Dönüp bir Silivri’ye baksa, iyi olacak...

\n

Sarıgül Tamam

\n

CHP Genel Merkezi’nde ciddiye alınan bir belediye başkanı aktardı:

\n

İstanbul Büyükşehir’e, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün gösterilmesi neredeyse kesinleşmiş. İzmir’de Aziz Kocaoğlu yerini koruyacak. Antalya’da Mustafa Akaydın’ın durumu belirsiz. Antalya’nın Bütünşehir olması, Antalyalı bir adayın şansını yükseltiyormuş. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adı büyükşehir için geçmeye başlamış.
Ankara için liberal sağdan da oy alabilecek bir aday üzerinde duruluyormuş. İsmi açıklama konusunda çok özenliler. Ancak, MHP’nin Mansur Yavaş’ı aday göstermesi halinde, CHP’nin bu isimle Ankara Bütünşehiri alma olasılığının yükseleceği kanısındalar.

\n

Sade Suya Türüt

\n

Melih’in festivalinde, AKP faşizmine direnenler için “Ankara’da festival, şu Taksim’de Gezi var / Bu soysuzların var ya her tarakta bezi var / Taksim’in dört yanında komünistin izi var / Başörtülü bacıma saldıran edepsizler, camide göbek atan, Allahsız şerefsizler” gibisinden sade suya tirit sözlerle şarkı söylediğini sanan İsmail Türüt, hiç vakit geçirilmeden akil adam yapılmalı.

\n

Olmadı, kültür bakanı yapılmalı.Yakışır!

\n

Direnme Hakkı

\n

İnsan hakları savunucusu ve hukukçu Nevzat Helvacı, son kitabı “Karanlıkta Yol Aramak”ta, “direnme”nin bir “hak” olduğunu dile getiriyor:
“Toplum baskıcı, totaliter bir rejime boyun eğmek zorunda mıdır, insanların özgürlüklerini koruyabilmeleri için başka bir yol yok mudur? Öğretide bu soruyu ‘Evet vardır’ diye yanıtlayan birçok bilim insanı var. Önerilen yol, direnme hakkının kullanılmasıdır. Bu durumda direnme hakkı, devletin hoşgörüsüzlüğüne karşı, toplumun ve insanların edilgen ve etken biçimde tavır almasıdır.”
Türkiye’de başlayıp Mısır’a sıçrayan
“Müslüman Kardeşler”in softa faşizmine karşı direnişler birer haktır ve özgürlük isteyen Türk, Mısır halklarının analarının ak sütü gibi helaldir.

\n

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları