Coşkun Özdemir

Takdiri İlahi

20 Şubat 2009 Cuma

Orhan Bursalı doğduğum, büyüdüğüm şehirden yazıyor. Urfalı şoför “Sanayi çöktü, işimi kaybettim, taksicilik para getirmiyor” deyip ekliyor: “Oyum AKP’nin.” Bir takdiri ilahi gibi. Hani müteahhit hırsızlığından bina çöküyor, 300 çocuk enkaz altında ölüyor; tedbirsizlikten hızlı tren kazası oluyor, işsizlik almış başını gidiyor (3 milyona ulaşmış), gelir dağılımı gittikçe bozuluyor. Başbakan’ın çocuklarına ise Tanrı “Yürü ya kulum” diyor. Bunların hepsi birer takdiri ilahidir, şikâyetçi olamazsınız.

Yolsuzluk, hırsızlık, haksızlık, eşitsizlik, vurgun, soygun, sömürü takdiri ilahidir. 7.4 büyüklükte depremle fay üstüne yapılmış binalar yıkılınca halkım bu yüzden “7.4 yetmedi mi?” diye soracaktır. İyi okullarda eğitim, en iyi hastanelerde sağlık zenginlerin tekelinde ise siz saatler, günler, aylarca sıra bekliyorsanız, bundan şikâyet etmek, takdiri ilahiye karşı çıkmak olur. Yoksullar, orta gelirliler onlara ulaşamazlar.

Gökdelenler varlıklılar içindir, yoksullar için gecekondular var. Bulgur, fasulye, kömür, icabında buzdolabı, çamaşır makinesi var. Para bile var. Bir vatandaş ekranda çaresizlik içinde haykırırken, öteki “200 lira aldın, daha ne istiyorsun, Başbakan’ın çocuğu elbette gemi alacak” diyordu. İşte size takdiri ilahi bilincine varmış bir yurttaş.

Başbakan’ın çocuğunun neden gemi alması gerektiğini iyi algılıyor. Gelir ve vergi adaletsizliği, ihale yolsuzlukları, imar rantları, kadın erkek eşitsizliği, aşiretler düzeni, feodalite her şey takdiri ilahidir. Onun için sorgulayamazsınız. Ne Deniz Feneri’ni, ne pırlanta ortaklığını. Memura yüzde 2, milletvekiline yüzde 30 zam da bu yüzdendir. “Gazete okumayın”, “Bana küfür ettirmeyin” diyen Başbakan’ı; bankaların, limanların, fabrikaların yabancılara satılmasını sorgulayamazsınız, dikkat edin günaha girersiniz.

Tıpkı Urfalı hemşerimin söylediği gibi elektronik posta ile mesaj gönderenler var. “Melih Gökçek yolsuzluk yapıyor, daha bilmediğimiz çok şey var. İstanbul’da ihale yolsuzlukları yapılmakta, işsizlik artıyor, sanayi çöküyor ama oylarımız AKP’ye aittir” diyorlar.

Evet, çünkü bu bir takdiri ilahidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın karizması da bundan ileri geliyor. Siz yaptığı gaflarla, kırdığı potlarla ve çocuklarının avantaları ile; öfkeli, kızgın konuşmaları ile oy kaybedeceğini mi sanıyorsunuz?

Onun kayıtsız, şartsız iktidarı bir takdiri ilahidir ve Türk halkı da buna uyacaktır. Tüm haksızlık, yolsuzluklar, halk karşıtı politikalara karşın Recep İvedik’e birincilik veren halkımız yine AKP’yi destekleyip Recep Tayyip Erdoğan’ı seçecektir.

Her şey Allah yolunda, Allah rızası için yapılmaktadır. Takdiri ilahinin bizim için iyi şeyler takdir etmesini dilemekten başka yapacak bir şey yoktur.(Prof. Dr. Coşkun Özdemir)



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları