Duvar Yazıları

Hem suçlu, hem güçlü

30 Kasım 2015 Pazartesi

Gazeteci Edda Sönmez, dizi oyuncusu sevgilisi Muharrem Saruhan Hünel’in kendisine şiddet uygulaması üzerine şikâyetçi olmuştu.

Sönmez, 5 kez şiddet gördüğünü de anlatmış, şiddetin görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

Muharrem Saruhan Hünel, TV’ye çıkıp şöyle dedi: “Ben şiddet uygulamadım. Ondan ayrıldığım için bana iftira attı, geri dönmem için tehdit etti ve şantaj yaptı. Amacı, yeni çıkacak kitabı için reklam yapmak. O fotoğrafları da kendisi uydurdu.”

Bu arada Muharrem Saruhan Hünel hakkında “ayrı yaşadığı eşini bıçakla yaraladığı, rol aldığı dizinin yönetmenini de yaralamaya teşebbüs ettiği” iddiasıyla 2 yıla kadar hapisle dava açıldığını da hatırlatalım.

 

İlber Hoca, b..’u aklama

Prof. Celal Şengör, “İnsanlara dışkı yedirmek işkence değil. Ben de yerim” gibi laflar etti, sonra hatasını anlayıp özür diledi, tartışma da bitti.

Meğer bitmemiş. Prof. Dr. İlber Ortaylı, dün CNN-Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlarken Prof. Celal Şengör’ü savunup, röportajı yapanı suçladı.

Ortaylı, Şengör için “Türkiye’nin bir değeridir” dedi ve isim vermeden Armağan Çağlayan’ı işaret ederek “Beceriksiz bir röportajcı alıyor bunu, son hadiseyi büyütüp böyle ortalara çıkarmak ya bilgisizliktir ya da kötü niyetliliktir” dedi.

İlber Hoca, zamanın ruhuna uygun bir açıklama yapmış.

Ama el insaf. Nasrettin Hoca fıkrasındaki gibi “Hırsızın hiç mi kabahati yok, tüm kabahat evi soyulanda mı?”...

 

Her dergi alana bilgisayar

Bir gazete alana bir bilgisayar promosyonu, yıllardır, söylenir.

Ancak fiyatlar hâlâ çok pahalı olduğu için bu bir türlü yapılamadı biliyorsunuz. Sonunda bilgisayarlar o kadar küçüldü ve ucuzladı ki, İngiltere’de bir dergi önümüzdeki ay bunu yapacak.

İngiliz “The MagPi” dergisi, yeni sayısında her okuruna Raspberry bilgisayarlarının Pİ Zero modelini verecek.

Bu bilgisayarın normal satış fiyatı da 5 dolar olacak İrice bir USP görünümündeki bilgisayar, Windows 10’la çalışıyor ve meraklıları uğraşırsa şu işlemleri yapabiliyor: Medya oynatıcısı, internete bağlanma, programcılık eğitimi, oyun konsolu, müzikçalar, tablet, telefon.

Nasıl mı? İşte bu zor ama bedava bilgisayar da biraz uğraştırır herhalde.

 

Turizmciler kan ağlıyor

Rusya, Türkiye’ye uygulayacağı uçak misillemelerini netleştirdi.

Doğalgaz, Akkuyu yok ama çok daha önemli pek çok madde var. Bir kere tam 30 bin uçuş iptal edildi. Türkiye’ye artık Rus uçaklarının charter seferleri yapılmayacak. 1 Ocak itibarıyla vize getirildi. Türk işçilerinin Rusya’da çalışması yasaklandı.

Ayrıca ihracat ve bu ülke ile iş yapmak zorlaştırıldı. Antalya’da şirketler, turist rehberlerini ve şoförleri işten atmaya başlamışlar bile. Boş kalacak oteller ise ekstra işsizlik ve ekstra iflas demek. 2016 gümbür gümbür geliyor yani.

 

Rus pilota son saygı

Türkiye’nin düşürdüğü Rus uçağının pilotu Oleg Peshkov’un cenazesi dün Suriyeli muhaliflerden alınarak önce Hatay’a, oradan Ankara’ya getirildi.

Pilotu taşıyan askeri nakliye uçağı Ankara Etimesgut’ta askeri törenle karşılandı. Tören mangası, tabutu uçaktan alıp, ambulansa aktardı.

Sonra da Rus bayrağına sarılı tabut Rus Elçiliği yetkililerine teslim edildi. Moskova’ya aktarılmasını Ruslar sağlayacak.

Kısaca Rus pilota saygıda kusur edilmemiş oldu.

 

5N 1K’nin yeni açılımı böyle



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları