Antalya, en az 6-7 puan ileride

05 Ağustos 2013 Pazartesi

Yerel seçimlerde “AKP, Antalya’ya asılacak” diyorlar. CHP’li Başkan Mustafa Akaydın, tersini düşünüyor. Akaydın’a göre bütünşehir seçimlerini kazanma şansı en yüksek olan parti yine CHP. Büyükşehir’de 6 puan farkla 4.5 yıl önce yerel seçimi kazandıklarını anımsatıyor ve ekliyor:
“Bütünşehir anlamında 2011’deki genel seçimlerde 6 puan kadar AKP’nin gerisinde bir tablo ortaya çıktı. Ancak son bir yıl içinde bize yansıyan, bizim yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında, özellikle yeni il yönetimi ve il başkanının etkisiyle bu tablo tersine dönmüştür. CHP bütünşehir anlamında 6-7 puan, hatta bazı araştırma şirketlerine göre 11 puan önde gözükmektedir.
Bu durumu farklı yönleriyle ele almak gerekir. Birincisi AKP’nin uyguladığı politikalara karşı halkımızın CHP’yi umut olarak görmesi, ikincisi ise yerel yönetim olarak Antalya’ya sunduğumuz hizmetin halkımız tarafından destek görmesi. Üçüncü ve çok önemli bir diğer faktör ise geçen yıl yapılan il kongresinde seçilen yeni il yönetiminin son bir yılda çok başarılı bir grafik çizmesi. Antalya’da tek vücut haline gelen, halkın her türlü sorununda yanında olan, destek veren, çözüm üreten bir kimlikle, CHP tüm Antalya’nın umudu oldu.”
Akaydın, AKP’yi il özelinde vuran konuların başında 2B yasası ile birlikte gündeme taşınan ne idüğü belirsiz açılımın geldiğini belirtiyor:
“Taksim Gezi Parkı’yla başlayan direniş de AKP’nin ötekileştiren, baskı kuran, otoriter yöntemlerini tüm halkımızın görmesine vesile olmuştur. Başbakan’ın son dönemki sert çıkışları, uzlaşmacı olmayan tutumları da bu havanın yaratılmasında rol oynamıştır. Bütün bu faktörlere dayalı olarak şu anda bütünşehir seçimleri olsa birinci partinin CHP, ikinci partinin de MHP ile AKP’nin çekişmesine dayalı olacağını sanıyorum. Ancak AKP’nin ikinciliğe daha yakın olduğunu düşünüyorum.
Modern ve insanca yaşanan bir Antalya için 4.5 yılda 600 milyon liranın üstünde yatırım yaptık. Bunların içinde yatırım bedeli 1 milyon lira ve üzerinde olan 41 projemiz var. Cadde düzenlemeleriyle Antalya’ya güven ve mutluluk inşa ediyoruz. Caddelerimizde aileler huzurlu, esnaf mutlu ve kazançlı. Göreve geldiğimiz günden bu yana benimsediğimiz şeffaf belediyecilik anlayışıyla her proje öncesi halkın tepkisini göz önüne alıyor ve ona yönelik yol haritası çiziyoruz. Bu samimi görüşlerimiz ve partimizin çizgisi, 2014 yerel seçimlerinde CHP’yi Antalya’da yeniden iktidara getirecektir.”
CHP, Antalya’da da kendine güveniyor.

\n

Sonunda Tattılar

\n

AKP faşizminde çok doğal: Her gazeteci, şu ya da bu biçimde susturulmayı tadacak.
Yetmez ama evetçiler, sepet efendimciler, dönek ilticacılar, iktidar iltifatçıları, sivilce övücüler, diktatör yamakları, patron yamacıları, hizmet-kârlar, kaşı gözü oynaklar, üçe beşe yatanlar, barometre kılıklılar; hepsi, ama hepsi tadacak...
Zamanında
“Yapmayın, etmeyin; bu gidiş gidiş değildir” diye uyarınca, onlar “demokrat ve vizyon sahibi” medyacılar olarak bizi “dinozor, eski kafalı, kalıpçı, geride kalmış” diye suçluyorlardı.
Şimdi kafa kafaya vermiş, topluca ağlaşıyorlar:
“Boğuluyoruz, susturuluyoruz, işten atılıyoruz...”
Ha şunu bileydiniz...

\n

Kurutulmuşluk

\n

Ümit Sarıaslan’ın, Eğitim-İş’in yayımladığı “Öğretmen Odasından” adlı kitabından:
“Yoksa deniz çoktan bitti de biz hâlâ tekne kayalara çarptığı halde altın kıyılar düşüyle mi oyalanıyoruz?.. İki sözü bir araya getiremeyen, bir paragraf doğru-dürüst yazı yazamayan, ağzından kerpetenle söz alınan lise mezunları ile mi çağdaş uygarlığın üzerine çıkacağız? Neye baksanız, nereye çevirseniz yüzünüzü, neyi biraz eşelerseniz altından pislik çıkar oldu. Olması gerekene sevinir olduk nicedir. Günlük davranışlar arasında sayılması gerekli eylemleri erdem belledik!
Bir toplum nasıl olur da bu kadar özüne yabancılaştırılır, nasıl bu kadar özü kurutulabilir bir toplumun?”
Sorunun yanıtı için son 10 yıla bakmak gerek...

\n

Yeni askeri sınıf

\n

Başbakan ve Genelkurmay Başkanı, Yüksek Askeri Şûra ile ilgili gelişmeleri sahura kadar tartıştılar.
Bu uhrevi toplantının ardından, subaylarının çoğunluğu cezaevlerinde bulunan ordunun personel ihtiyacı da göz önüne alınarak; topçu, istihkâmcı, levazımcı, muhaberatçı gibi askeri sınıflara bir yenisi eklenebilir:
“Ramazan topçusu.”

\n

Kampanya

\n

CHP’li Birgül Ayman Güler’in TBMM’ye sunduğu ve seçimlerde yüzde 10 barajının kaldırılmasını öngören yasa önerisini desteklemek üzere “Seçim Yasası Hareketi” bir kampanya başlattı.
Temsilde adaletin sağlanmasını amaçlayan Seçim Yasası Hareketi tümüyle bağımsız bir yapılanma. Hiçbir sivil toplum kuruluşu ve partiyle bağı yok. Kampanya ile ilgili bilgi almak isteyenler http://secimyasasihareketi.blogspot.com/ bilgisunar adresine başvurabilirler.

\n

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aman, Beni Bırakma... 23 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları