Ali İsmet Ural

Mert Ve Muslera

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Maçtan önce tüm veriler G.Saray’ın favori olduğunu gösteriyordu. Daha oturmuş bir kadroya sahip olması, Emirates Cup’ta oynadığı ciddi hazırlık maçları onları bir adım önde tutuyordu. Ancak, Alves atılana kadar daha iyi oynayan Fenerbahçe oldu. Portekiz’li atıldıktan sonra da oyun G.Saray ile Mert arasında geçti.

\n

Her zaman yabancı hakkını savunmacılardan yana kullanmayı tercih eden Terim bu kez Gökhan ve Semih’i stoper Hakan’ı sol bek yapınca G.Saray geriden oyun kurmakta çok zorlandı. Baroni ve Emre ikilisi G.Saray savunmadan çıkarken Melo ile Selçuk’u o kadar iyi kapattılarki 5 pas yapamadan top F.Bahçe’ye geçti. Dün gece G.Saray’ın tam tersine Fenerbahçe yerli avantajını daha iyi kullandı. Daha çok pas yapan oyunu hiç sıkılmadan bir sağa bir sola kanatlara taşıyarak oynayan, top rakibe geçtiğinde ne yaptığını bilerek oynayan bir F.Bahçe vardı sahada. Alves oyundan atılana kadar sahada sırıtan sadece Kuyt ve Topuz’du. Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ tarafı savunamayan Mehmet Topuz koca 45 dakikada G.Saray’ın çok net 2 pozisyonunda başrol oynadı. Mert olmasa G.Saray soyunma odasına galip giderdi. Tabii yakında Gökhan gelince F.Bahçe’ye bir kalite daha eklenmiş olacak. F.Bahçe’nin yabancılarına baktığımız zaman 5 yabancı içinde sırıtan sadece Kuyt oldu. Çok eksik görünüm sergiliyor. Form tutması zaman alacak sanırım. Alves ise tam oyuncu. Adam savunmanın sigortası adeta. Ama gereksiz 2 kart ile atılması kalitesine yakışmadı.
F.Bahçe hücumda çok üretemiyor. Takımın hala 10 numarası yok. İkinci yarıya daha dağınık başlamaları, ilk yarıya oranla daha yavaş pas trafiği yapmaları yakımda lider eksikliğini çok net gösterdi.
Emenike de geldi ama F.Bahçe’ye oyun kurucu şart. Alper bunu ne kadar yapar bilemem zaman gösterecek ama etkili golcüleri olan bu takıma onları oynatabilecek iyi bir lider yabancı olmalı mutlaka.
10 kişi kaldıktan sonra oyun neredeyse tek kaleye döndü. G.Saray’ın kaçırdıklarını sayamadık. F.Bahçe en ciddi 2 pozisyonunu 1-0 yenik duruma düştüğünde Alper ve Kuyt ile yakaladıysa bu ihtiyaçtan oldu. Yani G.Saray gol atamasa onlar da kaleye gitmeyeceklerdi sanki. G.Saray oyundan düştükçe onlar da riskler alarak gol için kaleye gittiler. Sıra Muslera’nındı bu kez.
Sonuçta keyifli bir derbi izledik. Her iki takımın da eksiklerini görebildiği bir maç oldu. Bakalım sezon içinde hangi taraf dün geceki oyununu daha ileri taşıyabilecek. Yaşayalım görelim.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları