Mehmet Özgül

Değişim

21 Aralık 2015 Pazartesi

Galatasaray’da kupa maçında olmayan Muslera, Hakan, Chedjou, Podolski ve Sneijder sahadaydı. Bu değişimin Sarı - Kırmızılıların o maçtaki oyununu yukarı taşıması beklenecekti. Öyle de oldu.
G.Saray, maçın başından itibaren oyunu forse eden taraftı. Chedjou savunmanın önünde tek adam gibi, Sneijder ve Bilal göbekte, kanatlarda da Yasin ve Podolski’yle 4-1-4-1 gibi göründü. Bu yapıda sol ağırlıklı Olcan - Yasin destekli ataklarda hedefini bulmayan ortalardan pozisyon çıkmadı.
Akhisar takım savunmasında başarılı olmasına rağmen G.Saray’ın baskılı oyununu sürdürmesi taraftarı coşturdu. İlk pozisyonu serbest atıştan gelen topta Rodallega’yla Akhisar buldu. Ama golü atan 21’de Podolski’nin yerden seken kötü şutunu tamamlayan Umut’tu.
G.Saray, Denizli’nin iddialı ve inançlı konuşmalarını tastik edercesine baskılı, dirençli ve çabuk pas bağlantılarıyla rakibini pasifize ediyordu. 39’da nihayet Olcan’ın hedefini bulan ortasında Umut’un seken topunda Podolski 2. golü attı.
Akhisar, Onur - Bruno değişikliğiyle 2. yarıya başladı ve hemen N’Guema’yla farkı 1’e indirdi. Kısa süre de baskı kurdu. G.Saray bu baskıya boyun eğmedi. Oyun karşılıklı ataklara döndü. 56’da Sneijder - Olcan - Yasin paslaşmasında 3. gol geldi. Custodio - Lualua değişikliği Akhisar’ın hücum gücünü arttırdı. Buna karşılık Tarık - Rodriguez değişikliğiyle Semih sağbek oldu. 74’te sağdan Güray’ın ortasında Rodallega farkı yeniden 1’e indirdi. Son dakikalarda karşılıklı ataklarla 2 takım da gol aradı.
Akhisar yabana atılacak takım değildi. Son dakikalar zorlu geçse de G.Saray, uzun bir periyottan sonra ‘herkesin oyuna katılımı’yla oynayarak taraftarını mutlu etti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları