Ebru Kılıçoğlu

Vizyon

27 Aralık 2015 Pazar

Gökhan Zan, NTV Spor’da konuk olduğu programda, Galatasaray’da Fatih Terim’den sonra hiç düzen kalmadığından, Mustafa Denizli’nin yaşadığı muhtemel şoktan bahsediyor ve ekliyor ‘Hangi biriyle uğraşacak?’

‘Hangi biriyle uğraşacak’
Galatasaray futbol takımında yaş ortalaması 27! Futbolcuların en genci 20 yaşında. Bir ‘çocuğun’ eğitimini çoktan tamamlaması, mesleği ‘futbolculuk’ olmayan insanların hayatlarını kurguladığı yaş… Fatih Terim’in gelince ‘düzelttiği’ gidince ‘dağılan’ bir düzenle mi işleyecek Galatasaray’da futbolculuk müessesesi? Şu ana kadar maalesef hep yaşandığı gibi. Zira bir ‘baş öğretmenin’ ‘cıss’ yapması üzerine kurulu her sistemde bizim futbol masalımızın kapıları aynı mutsuz sona açılıyor.
“Başarı bir tesadüf değildir. Çok çalışmadır, öğrenmedir, fedakârlıktır, gayrettir, ısrardır ama en önemlisi yaptığın işi sevmektir” demiş vakti zamanında Edson Arantes do Nascimento ya da hepimizin bildiği adıyla Pele! Bir özlü söz de Johan Cruyff’tan: “Her dezavantajın bir avantajı vardır”… Galatasaray’ı başarıdan koparan ince çizgi, defans yapamayan, taktiksel hatalar yapan, morali bozuk bir takım olmak değil, başarının formülünü hep ‘cıss’ yapılmakta aramaktır. Kaldı ki, ‘düzeltilerek’ sorumluluk alan sistemler söz konusu olacaksa Galatasaray’ı kuran kişinin 1905’te henüz 19 yaşında olduğunu ve daha o zamandan vizyonunun: “Amacımız İngilizler gibi toplu halde oynamak, bir renge ve isme sahip olmak, Türk olmayan takımları yenmek” olduğunu hatırlamakta fayda vardır.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kazanç ve kayıp 16 Nisan 2024
Hamur 3 Nisan 2024
Füzyon 18 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları