Moral Buldu

02 Mart 2014 Pazar

Fenerbahçe camiasının üst üste gelen hakem hataları ve abartılı seyirci cezasıyla taşan sabrını, yöneticiler iki gün önce basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşmışlardı. Kadıköy’e şenlik yaşatan kadın ve çocuk taraftarlarının önüne çıkarken kazanmaya ‘mahkum’ olan Sarı - Lacivertli takım maça yine bu zor psikolojik şartlarda başladı. Buna karşın takım ilk defa ideal onbirine yakın bir diziliş sürdü sahaya.
Maçın 7. dakikasında Gökhan’ın ortasını Kuyt kaleye indirmişken Sow zoru başararak boş kale yerine topu dağlara taşlara attı. Hemen akabinde Gençlerbirliği kontratağında ise Jimmy Durmaz benzer ciddi bir fırsatta kafa vuruşunu dışarı atınca bu sefer nefes alan Fenerbahçe oldu. 21. dakikada Caner’in soldan ortasında Sow kaleci Ramazan’la çarpışırken doğal olarak kaleye giren top gol değeri kazanmadı. Bu pozisyonda kaleci Ramazan’ın sakatlanması üzücüydü. Fenerbahçe’de Emre oyun kurucu olarak görev yaparken genelde oyuncuların telaşlı halleri dikkat çekiyordu. O kadar ki, Sarı - Lacivertlilerin ya attıkları şutlar birbirlerine çarpıyor ya da Emenike sürekli şansa define ararcasına 3-4 kişi arasına dalıp top eziyordu. Devrenin sonlarına doğru, sırayla Caner’in frikiği ve Bekir, Kuyt, Sow ve Egemen’in şutları ya genç kaleci Ferhat’ın ellerinde eridi ya da autu boyladı.
2. yarının başında sağdan Gökhan’ın sert ortasında Sow ve Emenike biraz topuklu artistik vuruş arayınca gol kaçtı. 54. dakikada karambolde Kuyt direk dibinden topu yan direğe nişanladı. Bunun ardından üst üste gelen ikinci karambolün ardından Gökhan’ın ‘bazuka’ şutunda top Kulusic’in koluna çarpınca Çakır penaltı noktasına yürüdü. Takımın penaltıcısı Emre örnek bir sükunetle yerden köşeyi buldu. Bu gol ev sahibinin gerginliklerini rahatlattı. 67. dakikada Sow yerini Salih Uçan’a bıraktıktan iki dakika sonra bu oyuncu kontratakta Alper’i ceza sahasına soktu. ‘Rüzgarın oğlu’ düşürülünce Emre 2. penaltıyı da diğer köşeye yollayarak tribünleri rahatlattı. Ancak yaşadığı sakatlıkla yerini Meireles’e bıraktı. Maçın geri kalan kısmında kayda değer yine formsuz Emenike’nin ezdiği toplar vardı. O da yerini Topuz’a bıraktı. Salih ve Kuyt’un şutları da ağları bulmayınca maç 2-0’la kapandı. Maçın 2. yarısında düzelen takımda Emre, Caner ve Alper en iyilerdi. Defans ise neredeyse pozisyon vermeden maçı kapadı. Bu galibiyetle moral bulurken Fenerbahçe adına günün hatırlanacak diğer konusu kadınlar ve çocukların da Mustafa Kemal’in askerleri olduklarını maç süresince göstermeleriydi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları