Mehmet Özgül

Sivas ikramı

17 Ocak 2016 Pazar

Galatasaray maça moralli başladı. Denayer’in yerini bulması, Donk’un katılımı ve Sivasspor savunmasının iki ikramı bu moralin kaynağı oldu.
Aslında ilk beş dakikadaki oyun Sivasspor’un maçı kafaca kaybettiğini gösterdi. Bu mantalite önce İbrahim’in neden olduğu ucuz penaltıyı, on dakika sonra da yanlış görmediysem Ziya’nın adeta asist yaptığı ikinci golü getirdi.
Bu süreçte ofsayt pozisyonunda Burak’ın kullanamadığı bir gol şansı dışında Galatasaray rakip ceza alanına kadar sadece çok rahat paslaşmalarla oynadı.
Sivasspor iki yeni transferi stoper Oumari ve defansif ortasaha Hussain’in takıma alışamamasının sıkıntısını yaşadı. İlk on dakikadan sonra Sivasspor oyuna ortak oldu. Chehechouhe-İbrahim Akın işbirliği ile etkili olmaya başladı. Galatasaray skor avantajının rahatlığı ile oynarken savunma güvenliğini ihmal etti. Önce göbekten savunma arası pasta Beykan net golü atamadı. Serbest atıştan seken topta önce İbrahim Öztürk ardından İbrahim Akın golü atamadılar. Galatasaray bir pozisyonda 4’e 2 yakalandı. Sivasspor ilk beş dakikadaki mental görüntüsünü teyit etti.

Kaleyi zorlayan şutlar
Galatasaray attığı gollerin dışında Sinan-Selçuk paslaşması ve Sneijder ile Sinan’ın dış şutları dışında rakip kaleyi zorlayamadı. Galatasaray oyuna hâkim olsa da pozisyon zenginliği Sivasspor lehindeydi. İkinci yarının başında Burak’ın kaçırdığı iki net pozisyon tribünleri ikiye böldü. Sivasspor Çağatay-Burhan değişikliği ile ofansif gücünü yükseltti ve 68’de farkı bire indirdi. Sıkıntılı geçen son dakikalarda gelen olmayan penaltı maçı bitirdi.
Galatasaray kazandı ama rakibin gücünü dikkate alınca verilen pozisyonlar kafalarda soru işareti bıraktı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları