Mehmet Özgül

Umutsuz vak’a

24 Ocak 2016 Pazar

Yarışı 10-11 puan geriden takip eden Galatasaray’ın öne geçmek için sadece kendi başarısı yeterli değil. Osmanlıspor da korku tünelinin eşliğinde. Dolayısıyla iki takımın da kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Galatasaray için artık önemli olan kazanmak. İyi oynamadan kazanmanın zorluğunun da altını çizelim. O nedenle Galatasaray’ın takibi umutsuz vak’a görünümünde.

Tehlike çanları
Galatasaray adına ilk çeyrekte Sneijder’in, kalecinin teması ile direğe takılan şutu ve Torje’nin savunma arası Umar’a pası Osmanlıspor’un tehlike çanlarıydı. Benzer pozisyonda N’diaye, Umar’a golü attırdı. Golde Sabri ve Muslera hatalıydı. Golden sonra Galatasaray baskı kurdu. Sinan’ın kazandığı top Uğur’un ayağından sekince Burak çapraz pozisyonda golü attı.
Galatasaray’ın pozisyon getirmeyen baskısı karşısında Osmanlıspor’un Sinan ve Sabri’nin kulvarından etkili atakları vardı. 39 ve 40’ta akıl almaz 2 golü N’diaye ve Rusescu iki adımdan golü atamadılar. Bunlar maçın kırılma anlarıydı. 3 dakika sonra Sabri’nin pası ile çizgiye inen Sinan’ın ortasında savunmadan dönen top Sneijder’e gol pası oldu. Santra ile atılan uzun pasta Hakan ve Muslera anlaşmazlığında Umar beraberliği getirdi.

1 Sneijder daha olsaydı!
Osmanlıspor 51’de tekrar öne geçti. 5 dakika sonra Denayer de sakatlanınca hamle şansı bire indi. 72’de zayıf halka Sinan ile Umut değişti. Halbuki kazanmak için risk almak gerekirdi. Ama kulübede takımı ateşleyecek oyuncu yok. Risk kimle alınacak? Keşke bir Sneijder daha olsaydı! Galatasaray’ın umutsuz vak’asının sebebi yanlış transferlerdir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları