Mehmet Özgül

Kolay galibiyet

01 Şubat 2016 Pazartesi

Galatasaray’ı bu sezon ilk defa bu kadar çabuk ve baskılı oynarken gördüm. Gaziantepspor oyunu kendi alanında kabul etti. Alan ve adam markajında başarılıydılar. İkili mücadelelerde sertliğin dozajı yüksekti. Galatasaraylı oyuncular bu sertlikten yılmadılar. Bu iyiydi. Dolayısıyla pozisyon zenginliği getirmese de oyunu rakip ceza alanı çevresinde oynayarak pozisyon aradılar. Ancak Gaziantepspor iyi kapandı.
Galatasaray’ın baskılı ve çabuk oyunu tribünleri umutlandırdı. Bu oyun tarzı gol pozisyonu üretmese de maçın rahat kazanılacağını gösteriyordu. Çünkü Gaziantepspor savunma yapmaktan hücum edecek fırsat bulamıyordu.
Galatasaray aradığını 20’de Olcan’ın mükemmel dış şutu ile buldu. Gole rağmen oyunun temposu değişmedi. Galatasaray kovaladı, Antep kapandı. 4 dakika sonra Sinan’ın en iyi yaptığı iş olan şutu farkı ikiye çıkardı. Organize ataklardan pozisyon vermeyen Antep iki dış şuta boyun eğdikten sonra oyuna ortak olmayı düşündü. Önce savunma arası pasta Larsson golü atamadı, ardından bir yan topta Habibou’nun kafası Muslera’nın elinde kaldı. Bu iki pozisyon gol olsa geri dönüş bence soru işaretidir. Çünkü baskılı oyuna rağmen pozisyon zenginliği yoktu.
Antepspor hücuma çıkınca oyun karşılıklı ataklara döndü. Ve Galatasaray pozisyon bulmaya başladı. Dış şutlar dışında Umut ve Burak birer şansı kullanamadı. Ama Burak’ın iki adımdan golü Antep’in gardını düşürdü. Galatasaray zorlanmadan kazandı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları