Mehmet Özgül

Avrupa için avantaj kaçtı

19 Şubat 2016 Cuma

Uluslararası maçlarda takımlar bazen performanslarının üstüne çıkarlar. Galatasaray da Lazio karşısında kısa bölümlerde bunu yaptı. İlk 10 dakika bir pozisyon yakalayan Lazio’nun baskısı altında geçti. Ama golü 2 dakika sonra Galatasaray attı. Selçuk, Donk, Sabri işbirliği golü getirdi.
Lazio grubunda yenilmemişti. Takım oyunu bunu teyid etti. Toplu hücum toplu savunma yapıyorlar ve çabuk hücuma çıkıyorlar. Bunların birinde Denayer net bir pozisyonu riskli bir şekilde önledi. Kısa süre sonra Donk’un kart gördüğü pozisyondaki serbest atışta Donk ve Chedjou’nun arasında Milinkoviç golü attı. Galatasaray ilk yarıda golün dışında pozisyona giremedi. Bunda belki Selçuk’un Chedjou ve Donk’un önünde oynaması rol oynamıştır. Açıkçası gol pası dışındaki Selçuk pek etkili olmadı.

Bu kadro ile bu kadar
İkinci yarı oyun karşılıklı ataklarla oynanmaya başladı. Lazio giderek savunma ağırlıklı ve kontraya dayalı oyuna döndü. Görünen oydu ki skoru koruma düşüncesindeydi. Galatasaray’ın sıkıntısı gol bölgesine çok oyuncu sokamamasıydı. Öne geçmesi duran toplara ve dış şutlara kalmıştı. Kontraya dönen Lazio 2 önemli oyuncusu Candreva ve Klose’yi son 20 dakikada oyuna alırken Galatasaray’ın hamlesi Olcan ve Umut oldu. Ama bunlar da yetmedi. Bu kadro ile bu kadar olur. Son bölümde pozisyon zenginliği Lazio lehindeydi ama gol çıkmadı. Galatasaray avantajını kullanamadı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları