Neyi takip edeceksiniz İbrahim Kalın!

28 Şubat 2016 Pazar

Etme İbrahim Kalın, din kardeşiyiz!..
İyi-kötü, az-çok tanırız birbirimizi. Eski günler... SETA’ya davetler, Şehir Üniversitesi’ne davetler, ortak dostlar, proje önerileri, toplantı-söyleşiler, falan-filan...
O günlerden bugüne ciddiyetle gerilmiş yüz hatlarından, donuklaşmış yüz çizgilerinden öte derinlerinde de dönüşme var mı, varsa ne kadar bilemiyorum.
Bu “zâhir”in “bâtın”ı nedir, Allah bilir. Fakat ilim-irfan ehli bir güleç kişi olmaktan çıkıp bu kadar sinir bir devlet adamı profili de sunmak zorunda mısın, onun üzerinde düşün istersen!..
Emek emek örülmüş akademik kimliği, demir parmaklıklar örmeye hevesli bir bürokratik kimliğe böyle kurban etmeye değer mi? Bir bak kendine! Kalp gözüyle!..

***

Erdem’le Can’ın tahliye kararı sorulunca ağzından bir lokmacık nurlu söz çıkmamış. Bu, beraat kararı değil deyip artık çoktan aşılmış, demode ve de üstelik yalan-yanlış klişeleri tekrarlamışsın: Casusluk demişsin. Devletin gizli belgelerini sızdırma demişsin.
Gazetecilikle uzaktan-yakından alâkalı olmayan isimleri işaretle Julian Assange, Bradley Manning, Edward Snowden demişsin.
Dava devam edecek ve biz de yakından takip edeceğiz demişsin.
Neden, nasıl, ne sıfatla takip edeceksiniz İbrahim Kalın?!
Bağımsız (inşallah, biz hâlâ öyle ümit ediyoruz!) hukuk zaten hepimizin, tüm toplumun gözü önünde yapacak ne yapacaksa...
Siz hepimizden özel, ayrı, ayrıcalıklı neyin takipçisi olacaksınız?
Delil diye ortaya sürülen her neyse onların içeriklerinde ne olup olmadığının, ne olması, ne olmaması gerektiğinin mi?..
(Sen böyle deyince aklıma hemen şu son müddei iftira, yandaş basında gazetecilik adına yüz karası mahiyetli servis edilen “Can Dündar’ın Ankara’da satılan evi için açıktan para” iftirası da geldi!)
Neyi takip edeceksiniz? Hukuk, hukuksa eğer, kimsenin takibine muhtaç da olmadan, maruz da kalmadan yol alır.

***

Siz dönün ve kendinizi takip edin İbrahim Kalın!..
Bizimle ilgili ne düşünürsen düşün, ne hissedersen hisset, ne dersen de, ama gayet iyi biliyorsun ki İbrahim Kalın, biz din düşmanı değiliz.
Geç beni. Ne Can’ın, ne de zatıyla, kalbiyle, tavrıyla adeta bir “sufi-derviş” derecesindeki Erdem’in ağzında-kaleminde incitici bir söz ya da sözcük bulabilirsin dine dair...
Ama dine düşmanlık en çok sizin içinizden çıkıyor İbrahim Kalın...
Neden “Bakara-makara” diyenlerinizin takipçisi olmuyorsun İbrahim Kalın?
Neden bu milletin mukaddes rahmine sövenlerinizin takipçisi olmuyorsun İbrahim Kalın?
Neden zıvanadan çıkmış halde topluma fetva pompalarken aile-içi ensesti de caiz kılanlarınızın takipçisi olmuyorsun İbrahim Kalın?..
Dîn-i İslâm’ı olur olmaz her işe bulaştırıp mahvettiniz İbrahim Kalın!
Dîn-i İslâm’ı mafya babalarıyla, boynu kalın sokak zorbalarıyla, küçücük kalemlerinden ona-buna çirkef sıçratanlarla mürekkep hale getirdiniz İbrahim Kalın!
Dîn-i İslâm’ı ayağa düşürdünüz İbrahim Kalın!..

***

Yine de yok, illa ki Cumhuriyet diyorsanız da neyin takipçisi olacaksanız olun, elinizden geleni ardınıza koymayın İbrahim Kalın!..
Burası bizim de memleketimiz ve biz bu memleketi size bırakmayacağız ve de sizden korkmuyoruz.
Bakın bir zamanlar insanların hakkını-hukukunu çiğneyerek onlara eziyet saçan savcılarınız sizle “paralel” olmaktan çıkıp papaz olunca tırıs tırıs kaçıp gittiler. Ama bir adam, hem “ilk ağız”ınızdan korkunç şekilde tehdit edilip, hem de 1 Kasım sonrası gaddarlıkta sınır tanımayacağınız aşikâr olduğu halde memleketini terk etmedi, mahpusluğu göze aldı, yattı, çıktı.
Siz hâlâ beraat değil, takipçisiyiz diyorsunuz.
Biliyoruz beraat değil de Anayasa Mahkemesi’nde hâkimler çıktılar ve öyle bir karar çıkardılar ki beraat olsa ne yazar, Gönül Yazar!..

***

Mahkeme ne yaptı, görmüyor musunuz İbrahim Kalın?.. Türkiye’yi doludizgin sürüklediğiniz noktaya, bir “kabile devleti” olmaya hayır dedi.
Neden Anayasa Mahkemesi’nin Can ve Erdem için “hak ihlali var” dediği yerde bu ihlale yol açanların insaniyet namına ve Allah aşkına takipçisi olmuyorsunuz?
Yoksa aynaya bakmaktan mı korkuyorsunuz İbrahim Kalın?..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları