Mehmet Özgül

Kürekleri boşa çekti

29 Şubat 2016 Pazartesi

Galatasaray kötü bir sezon geçiriyor. Ligden ve UEFA’dan koptu. Sezonu kurtarmak için iki şansı var; ligde ilk dörde girebilmek ve Türkiye kupası. Galatasaray taraftarı işin zorluğunun, futbolcular ise bu şansın farkında. Yüksek moral kaybına rağmen maç kazanma isteğini elden bırakmamışlar. Ama Sneijder ve Podolski’nin eksikliği bu isteği etkisiz kıldı.

Gafil avlandılar
Gaziantep deplasmanında maçın başında gafil avlanıp yenik duruma düştükten sonra oyunun kontrolü Galatasaray’a geçti. Organize ataklardan olmasa da duran toplardan ve yan ortalarda seken toplardan gol şansı buldular. Ne var ki dış şutlarda Yasin ve Bilal, Karcemarkars’ı geçemediler. Selçuk da çerçeveyi bulamadı.
Gaziantep öne geçtikten sonra savunma güvenliğini ön planda tutarak kontralarda pozisyon aradı. İki ciddi atakta final paslarında hata yapmasalar farkı açabilirlerdi. İlk yarının özeti böyle.
İlk yarıdaki tempoya bakarak ikinci yarıda Galatasaray maçı çevirebilirdi. Topla çok oynarken hücum düşüncesinden çok çabuk savunma fonksiyonuna geçmek zordur. Sarı-Kırmızılılar bu zorluğun faturasını ikinci golle ödedi. Genç yetenek Orkan’ın savunma arası müthiş pasında Larsson farkı ikiye çıkardı. Oyunun temposu ilk yarıdan farklı olmadı. Galatasaray bastırdı ama topla çok oynarken gol bölgesine çok oyuncu sokamadı. Dolayısıyla pozisyon üretemedi. Oyuncu değişiklikleri de işe yaramadı. Antep iyi kapandı karşı ataklarla gol aradı ve akıllı oyunu ile kazanmayı hak etti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları