Mehmet Özgül

Tatsız oyun

07 Mart 2016 Pazartesi

Galatasaray’da moral ve güven kaybı dibe vurmuş. Sahada ne yaptığını bilemeyen bir takım vardı. Başakşehir sahayı iyi parselledi. Topun arkasına çabuk geçti. İkinci ve birinci bölgede alan ve adam markajını iyi yaptı. Atağa çıkınca çabuk ve doğru pas tercihleri ile Galatasaray’ı zorladı. 5. dakikada da golü attılar. Galatasaray sadece yan paslarla topa sahip olma yüzdesini yükseltti. Tehlikeli bölgede yapması gerekeni orta sahada yaptı. Hücuma çıktığında gol bölgesinde Umut’un dışında oyuncu olmadı. Gelen yan toplar savunmada eridi. Ta ki ilk yarım saate kadar. 31 ve 33’de Linnes’in yan toplarında içerde 3-4 oyuncu varken 2 gol şansı yakalandı. Yasin’in kafa şutunu çizgi üzerinden Bekir çıkardı. İkincisinde Selçuk’un şutu kornerle önlendi.
İlk yarının sonlarında Galatasaray savunmasının yerleşim hatasında Mehmet Batdal, Denayer’e rağmen golü attı. Cenk’in bu vuruşu çıkarması gerekirdi.
İkinci yarı Galatasaray biraz canlanır gibi oldu. Olcan’ın çıkardığı pasta Yasin farkı bire indirdi. Ancak bu çıkış uzun sürmedi. Organize olmayan ataklarda gol bölgesi sanki mayınlıydı. Golden sonra Başakşehir geriye yaslandı. Oyunu daha çok kendi alanında kabul etti. Dolayısıyla Galatasaray baskı kurdu ve gol bölgesine çok oyuncu sokmaya başladı. Yasin’in şutu Mahmut’a çarpıp içeri girdi. Taraftar gollere sevineceğine istifa çağrısı yaptı. Son dakikalardaki karşılıklı goller tatsız oyunu süsledi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları