Mehmet Özgül

G.Saray 1-1 eriyor

14 Mart 2016 Pazartesi

Galatasaray kötü oyununa Gençlerbirliği karşısında da devam etti. Rakibinin sahanın üçte ikilik bölümünde izin verdiği kadar topla rahat oynadı. Ancak üçüncü bölgede Gençler’li oyuncular alan daraltıp alan ve adam markajını iyi yapınca Galatasaray rakip kalede pozisyon üretemedi. Duran toptan yakalanan şansta Semih’in kafa vuruşu kaleciden dönünce Denayer yakın mesafeden golü atamadı. Karşı atakta aynı oyuncunun Stancu’ya hareketi penaltıyı getirdi. Denayer ilk yarıya damga vurdu.
Gençlerbirliği topa sahip olunca Galatasaray’ın aksine çabuk ve dikine oynayınca penaltının dışında biri net olmak üzere üç gol pozisyonu üretti. Galatasaray ne savunmada ne hücum bölgesinde etkili olamadı.
Galatasaray ikinci yarıya biraz daha canlı başladı. Tehlikeli bölgeye daha çabuk gitti, gol bölgesine giren oyuncu sayısı arttı. Penaltı böyle kazanıldı. Selçuk:1-1 Golden sonra Gençlerbirliği orta alandaki baskısını artırdı. Bu Galatasaray’ın ağır oyununu zorunlu olarak çabuklaştırdı. Oyun tempo kazandı. Galatasaray baskılı oynarken çabuk karşı ataklarda pozisyonlar verdi. Campos’un pasında Aydın’ın pozisyonunda Bilal golü önledi. 70’de İrfan, Olcan ve Semih’in arasından sıyrıldı. El Kebir golü atamadı. Galatasaray çok pozisyon verdi ama penaltı ile yenilgiden kurtuldu. Maçın adamı İrfan Can Kahveci idi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları