AKP Başarsa da PKK Başaramayacak...

17 Mart 2016 Perşembe

İktidarı için sıkıntılı günlere girildiğinde Demokrat Parti’nin başlattığı “Vatan Cephesi” uygulamasını, Adalet ve Kalkınma Partisi de hızlı biçimde uygulamaya sokmuş durumda.
Yaşları yetenler ya da yakın tarihe ilgi duyarak kitap okuyanlar anımsayacaktır.
Demokrat Parti (DP) lideri Adnan Menderes, “Bir düşman topluluğu ve ehlisalip camiası (haçlılar topluluğu) olarak ilan ettiği muhalefeti yok etmek ve tarafsız kitleyi ortadan kaldırmak” amacıyla ilk kez 12 Eylül 1958’de Manisa’da Vatan Cephesi’ni dile getirmişti.
Kendi belirlediği yüksek kamu görevlileri ve yandaşlarının çabasıyla bir propaganda furyası başlatılmış, kötülük cephesine karşı oldukları için Vatan Cephesi’ne katılanların adları da Ankara Radyosu’nda okunmaya başlanmıştı. Sayıyı artırmak için ölülerin hatta ev kedilerinin adları bile okunur olmuştu.
Anadolu Ajansı’nın mumlu kâğıtla çoğaltılarak gazetelere dağıtılan bültenleri bazı günler onlarca sayfasını Vatan Cephesi’ne katılanlara ayırıyordu.
Yaratılmak istenilen yapay bölünme ve yurttaşı yurttaşa düşman etme girişimi sonunda fos çıktı.

*** 

Ama Adalet ve Kalkınma Partisi, ayrımcılığı yaygınlaştırma konusunda daha profesyonelce çalışıyor. İktidarını sürdürebilmek için hayali de olsa düşman yaratma konusunda elinden geleni ardına koymuyor.
Demokrat Parti’nin elinde Devlet Radyosu, Anadolu Ajansı ve yayın organı Zafer Gazetesi varken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin elinde propaganda aracı olarak kullanabildiği yereller ve kamu da dahil yüzlerce gazete, radyo, televizyon var.
Ama yapılanları açıktan savunamadıkları için mantıkla çelişen haberler yapma, kızdıklarını hedef gösterme, tehdit etme gibi yasadışı yollara sapmak zorunda kalıyorlar.

*** 

Türkiye’nin bölünmesinden yarar uman, biri yasal öteki yasadışı ve terörü kullanan iki örgüt var. Adalet ve Kalkınma Partisi ile PKK. Sonuçta ikisi de birbirinden yararlanıyor.
AKP, terör örgütünün bombalı saldırısını kendisine yeni yandaşlar kazanmak için başarılı bir biçimde kullanıyor. Bugünlere, AKP yönetiminin dolaylı hoşgörüsüyle gelindiğini akıllarına getirmeyenler de olanları seyrediyor, hatta arka çıkıyor.
Buna karşılık, terör örgütü PKK her bombalı eylemde halktan biraz daha uzaklaşıyor. Sadece kendi uzaklaşmıyor, Halkların Demokratik Partisi’ni de birlikte sürüklüyor.
Ankara’da, terör örgütünün alçakça saldırısında 35 masum insan canını yitirmiş, ülke yas içinde. Daha cenazeler bile toprağa verilmemişken HDP, Nevruz kutlaması açıklaması yapıyor. Gerisini, siz düşünün.

*** 

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. “Ya bizdensiniz ya da terör örgütündensiniz.”
Sizden olmadığım için neden terörist olduğumu doğrusu anlayamadım. Sanırım benim gibi milyonlarca yurttaş var. İnsanları ikiye ayırarak ve terörist sayısını her gün biraz daha artırarak terörle nasıl mücadele edeceğinizi de merak ediyorum.
AKP geçici olarak insanları bölmeyi başarsa da PKK’nin başaramayacağına içtenlikle inanıyorum.
Alışmaya ise hiç niyetim yok!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları