‘Gizli Kalanlar’

13 Mart 2014 Perşembe

Aylardır “içerdekiler”den birkaçı serbest bırakıldı! Çoğu bakan çocuğu. Onları neden içeri almışlar, bilmiyoruz. Bu arada bir de milyonluk servetler söz konusu. Ona vermiş, bu almamış, öteki almış diye bir söylenti almış başını gidiyor. Böyle karışık durumlarda işbaşındaki hükümet olaya el koyar. Ama bu konuda hiçbir işlem yok.
Bakan çocukları da tutuklanmıştı. Nedense bir süre sonra serbest bırakıldılar. Neydi suçları, kabahatleri, bunu da bilmiyoruz. Bir genç bakan çocuğunun bir suç işlediği akla gelmez. Ama oluyorsa hükümet işe karışmalı, iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı göz önüne sermeli. Ki, bizler de öğrenelim, bizler de o yaşantıların gençlerini iyice tanıyalım.
Bir başbakan var, onun da oğlu işin içine karışmış, öyle yazılıp söyleniyor. Başbakan bir laf etmiş geçende “Kendi oğlum olsa da acımam” gibilerden. Demek Başbakan bizlerden çok daha iyi bu para pul sorununu biliyor. Sen ve ben bekliyoruz bir aydınlık çıksa da bütün bu karışıklığı çözse diye.
Öyle biri yok. Başbakan başka türlü aldatıcı sözler söylemekte usta. Konuya, soruna kendi üslubuyla şöyle bir değinip başka şeylere geçiyor. Bakan çocukları önce alınıyor, birkaç gün sonra da bırakılıyor. Nedeni, niçini varsa sen ben öğrenemiyoruz. Hep kapılar karşımızda kapalı. Açmaya kalkma, sen de girersin sonra başka yerin kapısından içeri. Kolay oldu bazı niyetler ve isteklerle bir adamı tutup kapatmak. Adamcağızın işin içinden çıkana kadar çektiklerini kimse düşünmüyor.
Merakım var benim, o bakan çocukları ne yapmışlar, niye öyle suçlanır gibi oldular? Sonra tertemiz aramıza döndüler.
Bir türlü çözemediğim bir sorun da bu...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları