Ensar savunucusu

02 Nisan 2016 Cumartesi

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman da, çocuklara tecavüzle gündeme gelen Ensar Vakfı’nı savunanlar arasına eklendi.
Hayrettin Karaman’a “AKP’nin fetvacısı” diyorlar. Kendisi, Baskın Oran gibi, Orhan Gencebay gibi “AKP akilleri”nden aynı zamanda.
Bu ilahiyatçı, sık sık Ensar Vakfı’nın toplantılarına katılıyor. Ensar Vakfı’nın Çorum Şubesi’ne gitmiş konuşmuş, ardından izlenimlerini şöyle özetlemiş:
“Örnek çalışmalarıyla dikkat çeken ve takdir toplayan Şube Başkanı Sayın Zekai İşler, isteğim üzerine, yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir not verdi. İstanbul’a dönüp notu okuduğum zaman heyecanlandım, hayal ettiğim sivil toplum örgütünü, Ensar Vakfı Çorum Şubesi’nin şahsında gördüğüm için aldığım bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.” Karaman’ın, örnek insan diye sunduğu Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Zekai İşler ile ilgili gazetelerde haberler çıktı: İki kız öğrenciye tecavüz suçlamasıyla yargılanmış!
Hayrettin Karaman, 2013’te de Kocaeli Ensar Vakfı’nda verdiği “Ulustan Ümmete” adlı konferansında da, Cumhuriyet devrimini yapanların “kulluktan özgür bireye ulaştık, ümmetten ulus çıkardık” övünçlerini eleştirerek, “Ulus uyduruk bir yapıdır” demiş.
Hayrettin Karaman’ın oğlu Prof. Dr. Muhammet İhsan Karaman ise, hem AKP iktidarında kurulan Medeniyet Üniversitesi’nin rektörü, hem de Yeşilay’ın Başkanı. Yeşilay’ın yönetiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak da var. Yeşilay, bu isimler yönetime geldikten sonra, kamu taşınmazları için bedelsiz tahsis yetkisi aldı, Sağlık Bakanlığı’nca desteklenme olanağına kavuştu. Hayrettin Karaman’ın, AKP’nin yan kuruluşu haline gelen Ensar Vakfı’nı savunması için epey bir gerekçesi var yani.

Yine Cengiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Özelleştirme İdaresi’nin, milleti ile ilgili özdeyişiyle tanınan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’e yaptığı satışa dikkat çekti: “Hopa Termik Santralı taşınmazları ve İnebolu Limanı, Cengiz Holding’e verildi. İhale kapsamında İstanbul’da Ortaköy’de, 3. köprü, havaalanı bölgesi ve Mar-din’de 2 parsel arazi var. İnebolu Limanı ile Ortaköy’deki, Mardin’deki arazinin ne ilgisi var? Tek ilgisi, Mardin’deki arazilerin Cengiz Holding’in yine özelleştirme ile aldığı bir tesisin yanındaki araziler olması.”
Her yol Mehmet Cengiz’e çıkıyor. Arkasındaki ortaklar sağ olsun!

İnönü ve Atatürk adları sökülürken
Konuyu ilk kez Prof. Dr. Bilsay Kuruç, Cumhuriyet’te iki yıl önce yayımlanan bir yazısı ile gündeme getirdi.
O günden bu yana, Cumhuriyet kadrolarının kurduğu ne CHP’den, ne Atatürkçü Düşünce Derneği’nden, ne Mimarlar Odası’ndan, ne Şehir Plancıları Odası’ndan, ne de “saraylı” değil, “halkçı” olduğunu açıklayan Çarşı Grubu’ndan bir ses çıktı.
Bilsay Kuruç, o yazısında “İnönü Stadı”nın, adının bir telefon şirketi adına dönüştürülmesinin haksız ve hukuksuzluğuna değiniyordu.
İnönü Stadı, bir hafta sonra “Vodafone Arena” oluyor. Hem de stadın kamu malı olmasına karşın, hem de yapılan sözleşmelerin yasalara ve hatta anayasanın “Tarih, Kültür ve Tabiat Varlıkları Korunması” maddesine aykırı olmasına karşın…
İnönü isminin kaldırılması bir rastlantı değil hiç kuşkusuz.
Tıpkı Eskişehir’den Konya’ya, Rize’den Diyarbakır’a, Van’dan Afyon’a kadar Atatürk adlarının stadyumlardan kaldırılması gibi.
Öyle ya, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz’a göre, bugün başımızda bir “devrimci hükümdar” var. Atatürk ise “diktatör.”
Hükümdar varken, ulusal kahramanlara, Atatürk’e ne gerek!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları