Mehmet Özgül

Çıkmaz sokak

03 Nisan 2016 Pazar

Eskişehirspor, Galatasaray ve ülke adeta çıkmaz bir sokakta. Takımlar bu sene olmazsa seneye bu çıkmazdan kurtulur. Ama ülke bu çıkmazdan nasıl çıkacak? Orası meçhul!
İki takımın içinde bulundukları durumdan dolayı futbol adına bir beklentim olmadı. İzleyenlere sıkıntı veren oyun Bilal’in yarısahanın ortalarından attığı gol ile kısa bir an renklendi. Bir kalecinin bu kadar uzak mesafeden gol yemesi çok az görülür. Bu başarısından(!) dolayı Boffin’i kutluyorum.
Galatasaray’ın yoğun pas trafiği pozisyon getirmedi. İlk yarım saate gelindiğinde Eskişehirspor, Bokila, Nadir ve Hadziç ile 3 gol girişiminde bulundu. İkisi Muslera’da kaldı. Dördüncüde Kaan’ın ortasında Bokila eşitliği sağladı.
İlk yarı itibari ile Eskişehirspor, Galatasaray’a oranla daha istekli göründü.

Eskişehir umutlandı
İkinci yarı başka maç oynandı. Galatasaray hücum yönünde her atakta olmasa da bazılarında gol bölgesine çok oyuncu sokunca Linnes’in ortasında Yasin ile tekrar öne geçti. Fakat inançlı ve istekli olan Es- Es, Galatasaray’ın savunma zaafını iyi kullandı. Ortaalan oyuncularından destek alamayan Linnes ve Carole’ün kulvarından hazırladıkları pozisyonlardan golleri buldu. Linnes’in kulvarından Bokila’nın pasında Hodziç, Carole’un kulvarından Engin’in hazırladığı pozisyonda Nadir, son olarak hücuma çıkıp sonlandıramayan Linnes’in kulvarını kateden Kaan Galatasaray’ı yıktı. Es - Es biraz umutlandı, Galatasaray hüzünlendi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları