Arif Kızılyalın

Stat sevdası: 1 Beşiktaş: 0

06 Nisan 2016 Çarşamba

Fenerbahçe, sahasında Osmanlıspor ile berabere kaldığında herkes, şampiyonluk avantajının Beşiktaş’a geçtiğini düşünüyordu.
Gerçekten de öyleydi, Siyah-Beyazlı ekip, Kasımpaşaspor önünde, 3 puan alsa farkı açacak, 1 puan bile, Kadıköy’de yitirilen ikili averaj puanını telafi edecekti.
Gel gelelim, Beşiktaş, öne geçtiği maçta Kasımpaşa’ya kaybetti.
Niye?
Futbolun tekniğine, taktiğine girmeye gerek yok; yazıldı, çizildi.
Şöyle özetlenebilir Kasımpaşa yenilgisi; Beşiktaş kafaca hazırlanamamıştı.
Evet, akılları, fikirleri yeni İnönü Stadı, nam-ı diğer Vodafone Arena’daydı. Futbolcular, yeni ev gezmesine gider gibi, Kasımpaşa maçından sadece 22 saat önce takım taklavat Dolmabahçe’ye götürülmüş, fotoğraflar çekilmiş, hibrit çimler incelenmiş, “Çok güzel oldu” yorumları yapılmış, ertesi günkü Kasımpaşa maçı, “Nasılsa kazanırıza” dönüşmüştü. Ama futbol ters bir oyun, kazanamıyorsun işte!
Görüldüğü üzere bir stat gezmesi belki de şampiyonluğa malolacak yenilgiye yol açtı...
Bu işe Başkan mı fikir babası oldu, yönetim mi bilinmez, Şenol Hoca gibi usta bir teknik direktör, futbolcuların maç havasından ayrılmasına nasıl izin verdi, ona şaşırıyor insan.
Stat demişken, Beşiktaş’ı bir tehlike daha bekliyor hafta sonu.
Malum, Vodafone Arena’nın 10 Nisan’da açılışı var, 11’inde Bursa maçı. Şimdi, büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdelesini keseceği stada, futbol takımı da eksiksiz katılacak. Takım saatlerce ayakta kalacak, yorulacak, motivasyon dağılacak, ertesi gün de Bursa maçına çıkılacak...
Ne dersiniz, stat sevdası 2. golü atar mı Beşiktaş’a?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları