Mehmet Özgül

Kapı açıldı

21 Nisan 2016 Perşembe

Galatasaray 4 gol yediği Antalya maçının ikinci yarısında yaklaşık 15 dakikalık bir bölümde özellikle üçüncü bölgede çok etkili oynamıştı. Devamı gelmemişti. Rize’de o seviyeyi çıkamadı. Ancak topu iyi kullandılar. Çünkü Rizespor lig maçında olduğu kadar baskı yapamadı, hücum anlamında da o maçtaki performansından uzaktı. Dahası G.Saray savunması açık vermeyince çabuk karşı atak yapma şansı da bulamadı. Oyun ilk yarıda Galatasaray ağırlıklı oynandı. Maçın iyi oyuncusu Emre, savunma arası koşusunda Yasin’den aldığı pasta golü attı. Golden sonra Rizespor, Semih’in kulvarından Ahmet İlhan ile baskı kurdu ancak G.Saray savunması açık vermedi.

Ç.Rize’nin baskısı
Sneijder’in sakatlanması Galatasaray’ın hücum gücünü azalttı. Olcan onun boşluğunu dolduramadı. İkinci yarının başında Makiadi oyun dışı kalınca Galatasaray’ın işi kolaylaştı. Son yarım saate girilirken Rizespor savunmadan çıkarken Oboabona’nın Podolski’ye kaptırdığı top Yasin ile ikinci golü getirdi. Kısa süre sonra Hakan, kırmızı kart gördü.
Sayısal eşitlik sağlanınca Rizespor baskılı oynamaya başladı. Galatasaray 8 oyuncu ile savunmaya gömüldü ama Ahmet İlhan’ın golüne engel olamadı. Takımlar son bölümde yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi ama uzatmada Podolski finalin kapısını araladı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları