Oğuz Tongsir

Aciz G.Saray

19 Mart 2014 Çarşamba

Galatasaray’ın - 5-0 yenildiği Chelsea maçı dahil - Avrupa’da bu kadar ezildiğine ilk kez tanık oldum. Ne bir pas ne bir organizasyon ne de bir pozisyon... İngiliz rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Galatasaray, Cech’in koruduğu kalenin önünde bile gözükmedi desek yalan olmaz.
90 dakika öncesi Drogba’nın eski takımına karşı oynayacak olması maçın bile önüne geçmişti. Ama ne var ki başta Drogba olmak üzere Selçuk, Burak, Eboue çok kötü oynadı. İlk dakikalarda öyle bir gol yediler ki akıl alacak şey değil. Diyelim ki savunma hatası. Peki ya sonra? Galatasaray sahasından bile çıkmakta zorlandı. İngiliz takımı sahayı öyle bir parselledi ki Galatasaraylı futbolcular pas vermek için takım arkadaşlarını bile bulamadı. Tekrar söylüyor tekrar yazıyorum. 40 yıldır bu mesleğin içindeyim, Galatasaray’ın Avrupa’da bu kadar aciz kaldığını ilk kez görüyorum. Melo ve biraz Muslera... Diğerleri sahada yok gibiydiler.
Melo’ya burada şapka çıkartmak lazım. Bir oyuncu tek başına ancak bu kadar direnebilir. Ama ne yapsın? Sonlara doğru o da oyundan düştü.
Tabii Galatasaray’ı eleştirirken Chelsea’nin de hakkını vermek lazım. Bu takım İngiltere’de boşuna lider değil. Mourinho bir takım yapmış, adamlar sahada basmadık yer bırakmıyor. Galatasaray’a pas yapma imkânı bile tanımadılar. Hazard’ıyla, Terry’siyle sahayı öyle bir parsellediler ki taraflı - tarafsız herkese “İşte futbol böyle oynanır dedirttiler.
Bir çift cümle de Mancini’ye... Belli ki Galatasaray’ı hem fizikman hem de mentalite olarak bu maça hazırlayamamış. Galatasaray için Süper Lig ha gitti ha gidiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi de yok. Bakalım İtalyan hoca bu dakikadan sonra hangi mazeretin arkasına saklanacak, merak ediyorum.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları