Bilim yapmak genetik değil, gelenek

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Prof. Dr. Aziz Sancar, Kız Çocukları İçin STEM Kampları Projesi’nin kapanış konuşmasında çocuklara ve gençlere yine önemli mesajlar verdi. “Bilim yapmak genetik meselesi değil, gelenek meselesidir. Türkiye de bilimi artık bir gelenek haline getirmek zorunda” diyen Sancar “Ben zekâya inanmıyorum, bunu söyleyince kızanlar oldu ama insanlar arasında farklılık yapan, çalışmaktır. Dün tıbbiyeden sınıf arkadaşlarımla buluştum. Ben onlardan kesinlikle daha zeki değilim. Bunu iyi biliyorum. Aramızdaki fark benim çok daha fazla çalışmamdır” diye konuştu.

Harriet Fulbright Institute’un Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik eğitiminin önemini vurgulamak ve özellikle de kız çocuklarının STEM eğitime yönelmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları için STEM Kampları projesi sona erdi. Mart 2016’da başlayan ve Türkiye’de 7 ilde (Zonguldak, Mersin, Şanlıurfa, Ardahan, Uşak, Ankara, İstanbul) gerçekleştirilen kamplar ile 6. sınıfta okuyan 800 kız çocuğuna ulaşan projenin kapanışı kapsamında, “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kız Çocuklarının STEM’e Dahil Edilmesi” konulu, ‘Prof. Aziz Sancar GIS Uluslararası Konferansı’ düzenlendi.

Nobel ödüllü ilk Türk bilim insanı Prof. Aziz Sancar’ın onur konuğu konuşmacı olarak yer aldığı; moderatörlüğünü gazeteci Cem Seymen’in üstlendiği konferansa TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Washington D.C. Devlet Okulları STEM Başkan Yardımcısı Kim Cherry ve Forest Gate London Konsey Üyesi Seyi Akiwowo konuşmacı olarak katıldı. Konferansı izleyenler arasında iş dünyasından, üniversite ve liselerden temsilcilerin yanı sıra projeye dahil olan 850 kız çocuğu da yer aldı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Biz modern insanlar... 12 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları