Sevil Arınan

Filenin sürprizi Ziraat Bankası

07 Nisan 2009 Salı

Takımın ve oyuncuların bu yıl son derece iddialı olduğuna değinen Akif Gürgen, her geçen hafta şampiyonluğa daha da yaklaştıklarını söyledi. Önümüzdeki sezon Türkiye’yi Cev Cup’da da temsil edecek Ziraat Bankası’nın emektar liberosusuyla takımı ve yarı finali konuştuk...

- 10 sezondur Ziraat Bankası’nın formasını giyiyorsunuz. İstikrarınızı bozmamayı nasıl başardınız?

Akif Gürgen: Aslına bakarsanız bana göre de çok uzun bir süre. Ama kulüp yönetimiyle karşılıklı anlaşma sağlandığında oyuncunun uzun yıllar bir takımında kalması çok zor değil. Kulüp de ben de karşılıklı fedakârlıklarda bulunduk. Ayrıca takımımı çok sevdiğim için kopamadım.

- Ziraat Bankası önceki sezonlarda ligi hep orta sıralarda tamamlarken bu yıl herkesi şaşırtarak yarı finale kaldı...

A.G: Sezon başında hedefimizi ligde finale kalarak Cev Cup’a gitme hakkını elde etmek ve Türkiye Kupası’nda final oynamak olarak belirlemiştik. Biz belirlenen 3 hedefe ulaşacak güçteyiz ama Türkiye Kupası’nın finalinde salonun elektrikleri kesildi ve maç 45 dakika durdu. Böyle olunca da takım olarak moralimiz çok bozuldu. Elektriklerin gittiği o ikinci seti kazansaydık kupayı da alırdık. Ama biz kesinlikle yılmayacağız, lig şampiyonluğunu alacağız. Ayrıca sezon başında takıma transfer edilen Selçuk, Zafer, Yasin, Mally, Ivan ve Granvorka ekibe en fazla katkı sağlayan oyuncular... Bu nedenle başarımız da arttı.

- Teknik ekip de değiştirildi...


A.G: Uzun yıllar Şükrü Çobanoğlu’yla çalıştık. Bu sezon ise değişiklik yapıldı. Sezona Rus antrenör Nikolay Kuravkin’le başladık, şu an Arjantinli antrenör Juan Manuel Barrial ile çalışıyoruz. Kadronun yanında teknik ekipte de kan değişikliğine gidildi. Yararlı bir adım olduğuna inanıyorum.

- Play - off maçlarında eşleştiğiniz Maliye Milli Piyango’yu eleyerek yarı finale kaldınız. Play - off karşılaşmaları nasıl geçti?

A.G: Açıkçası play-off maçlarının rahat geçeceğini düşünüyorduk ama fazlasıyla zorlandık. Böyle olacağını tahmin etmiyorduk. Rakibimiz, 3 maçta da inanılmaz bir direnç gösterdi. Onlar bu kadar iyi oynayınca biz de kontrollü davrandık ve kazanan taraf olduk.

- Yarı finalde eşleştiğiniz İstanbul Belediye’nin performansı nasıl?

A.G: F.Bahçe, Arkas ve İstanbul Belediye’yle biz yarı finale kaldık. Yarı final maçları da play - offl’ar gibi son derece çekişmeli geçiyor. İlk maçımızı oynadık, yarın da ikinci karşılaşmaya çıkacağız. Rakibimiz zaten kadrosuyla dikkat çeken bir takım ve bizim gibi şampiyonluğu çok istiyor. Kadrosundaki milli sporcular da son derece nitelikli. Kısaca gününde olan kazanacak.

- Son olarak Ziraat Bankası’nın finallere kalacağına inanıyor musunuz?


A.G: Yarı finale kalan takımlar arasında ilk favori biziz. Sezon başında böyle bir çıkış yakalayacağımızı düşünmezken sürpriz yaptık. Ligin güçlü takımlarını eleye eleye buralara dek geldik. Artık kupayı da alırız.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları