Kenan Aydınoğlu

Belçika’ya dikkat!

09 Haziran 2016 Perşembe

Paris “Stade de France”daki Fransa-Romanya açılış karşılaşmasına artık saatlerin kaldığı, heyecan ile coşkunun ve elbette terör korkusunun Fransa’yı kasıp kavurduğu şu günlerdeki en güncel soru, hangi ülkenin ipi göğüsleyeceği ve kimlerin yıldızının parlayacağı şeklinde.
24 ulusal takımın 6 grupta yarışacağı 2016 futbol şöleninin klasik favorisi spor otoritelerinin büyük çoğunluğunun da işaret ettiği; Nouer, Mesut, Müller, Emre Can’ı kadrosunda barındıran ve her zaman kazanmaya odaklı hocaları Joachim Löw’den güç alan Almanya. Ancak karşılarında istikrarlı Wilmots’un en güçlü ekipleri dahi korkutan Belçika’sını bulacaklarını unutmamalılar. Hazard, De Bruyne, Lukaku, Nainggolan, Mertens, Witsel gibi takımın omurgasını oluşturan yetenekli yıldızlara sahip Belçika daha şimdiden kupanın bir kulbunu ellerinde tutmakta. “Kırmızı Şeytanlar” 1980 Avrupa şampiyonasında gösterdikleri final mücadelesi başarısını tekrarlamak istiyorlar ve bunu yineleyecek güce yine ulaşmış gözüküyorlar.
2016 Avrupa Futbol şampiyonasının sürpriz ismi ilk defa finalist heyecanıyla dolu ve kaybedecek hiçbir şeyi olmamanın rahatlığıyla karşılaşmaları göğüsleyecek olan Arnavutluk. 2011 yılından bu yana İtalyan teknik direktörü Gianni De Biasi’nin idaresinde başarıdan başarıya koşan Arnavutluk daha önce elemelerde Sırbistan ve Danimarka’yı saf dışı bırakmayı bilmiş ve 14 puanla Portekiz’in hemen arkasında yer almıştı. Altı oyuncusu İtalyan liglerinde mücadele eden Arnavutluk Milli Takımı, Skenderbeu’da forma giyen 28 gol rekorunu elinde tutan Salihi’nin liderliğinde ve yalnızca takım oyununa güvenerek fark yaratacak güçtedir. Elbette Portekiz, Hırvatistan, İspanya ve İtalya da unutulmamalı.
Danimarka’nın FC Nordsjaelland kulübünde top koşturan ve geçtiğimiz günlerde Bundesliga’nın köklü takımlarından Dortmund ile anlaşan Türk Milli Takımı’nın genç yeteneği Emre Mor kendisine şans verildiği ve abilerinden destek aldığı takdirde ismini şampiyona yıldızları arasında sayabileceğimiz kişi olabilir.
Milli takım ne mi yapar? Onu bekleyip görmek en iyisi; her şey ya da hiçbir şey! • MARSİLYA  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kaos golcüsü 17 Ağustos 2018
Belçika’ya dikkat! 9 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları