Mehmet Özgül

Kötü başlangıç

13 Haziran 2016 Pazartesi

İlk maçlar zordur ama iki takım için de. İlk 20 dakikadaki oyuna göre bu zorluk sadece bizim içindi. Hırvatlar oyunu forse ederken biz rakip yarı alana geçmekte zorlandık. Dolayısıyla çoğunlukla savunma yapmak zorunda kaldık. Bunun nedeni top tutacak ve pas yapacak oyuncular Selçuk ve Gökhan dışında Hakan, Arda, Caner ve Oğuzhan’ın pasif kalmasıydı. Caner’in kulvarından çok atak yedik. Ama savunmada dikkatli ve hatasız olunca ciddi pozisyonlar vermedik. İlk yarı 3 bölümde oynandı. Önce Hırvat baskısı sonra ilk yarım saate girilirken denge ve golün yendiği son on dakika. Modric’in uzak dış şutunda topun yere vurması kaleci Volkan’ı yanılttı. Hırvatlar bizden daha istekli ve organize göründüler. Biz rakibin baskısına direnemedik, rakip kaleye gidemedik. Maçın özeti budur.

Hak etmedik
İkinci yarı bunu kırmak zorundaydık. İlk hamle Volkan Şen oldu. Adam eksiltme ve sürat takım oyunu olamazsa işe yaramaz. 60’ta ağır top Arda yerini Burak’a bırakınca çift santrfor umut oldu. Ama 5 dakika sonra Emre girip Cenk çıkınca bu umut da sönmüş oldu. Tabii bu arada kalemizde atlattığımız 3 net gol tehlikesi tabelayı değiştirmedi. Açıkçası kazanmayı hak edecek gibi oynayamadık. Baskıya rağmen çabuk paslarla rakip yarı alanda daha çok oynamak ve rakibi hataya zorlamak gerekirdi. İlk maçta olmadı ama umarım diğer maçlarda olur.
İlk maçın zorluğunu kaldıramadık. Birkaç oyuncunun sezonda çok maç oynamaması, savunmanın göbeğinde alternatif şansın olmaması oyun kurgusunda dezavantajımız oldu. Kötü başladık ama sonu önemli. Bunun örneklerini yaşadık.  
------

• SRNA’nın baba acısı - Hırvatistan kaptanı Srna’nın babası Uzeir Srna kansere yenik düşüp yaşamını yitirdi. Bir süredir tedavi gören Uzeir Srna, Türkiye-Hırvatistan maçı sırasında hayatını kaybetti.34 yaşındaki futbolcu, babasının ölüm haberini maçın ardından öğrendi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları