Kafkasya

14 Ağustos 2008 Perşembe

KAFKASYADA savaş çıkmış, bizimkiler ise haşemalarını giyip ya adamının teknesinden denize giriyor ya da adamının otelinin balkonunda geziniyor.

Belli ki ağababaları George W. Busha fazlasıyla güveniyorlar.

Bülent Esinoğlu ise şu sıralar en güvenilmeyecek hatta sırtını asla dönmeyeceğin kişinin Bush olduğu kanısında:

Alavere dalavere ile CIAnın Amerikada eğittiği Mihail Saakaşviliyi Gürcistanın başına oturtan Bush Kafkasları karıştırmaya başladı. Güney Osetya, Abhazya ve aşağı Dinyester’de CIA eğitiminden geçmiş Gürcü ajanlar kışkırtıcı faaliyetlerde bulunuyordu. En sonunda Gürcistan Güney Osetya özerk bölgesini işgal etti...

Amerikanın kuşatma planlarına şimdi Rusya Gürcistandan bir yarma harekâtı yaparak cevap vermek istiyor. Eğer Rusya Amerikayı Kafkaslarda da durduramaz ise varlığı tehlikeye düşecek.

Yarın Ukrayna ertesi gün başka bir yer, derken Rusya diye bir ülke kalmayacak. Şimdiki Rusyanın tepkisi blöf olamaz. Batı ile iyi ilişkilerin hatırına her şeyi kaybedeceğini anlıyor. Batıya teslim olmuş Gorbaçov ve Yeltsin artık yok. Rusya, Batı ile en iyi ilişkinin savaş olduğu noktasına geldi.

Balkanlar’daki bütün ilgisini ve etkisini yitiren Kosovanın bağımsızlığı ile noktalanan Balkan macerası Rusya için bitmiştir. Rusya için Kafkaslarda kaybetmek, Orta Asya ve Yakın Asyanın tamamını kaybetmek demektir. Fakat Amerikan maşası genç Saakaşvili bu işi eline yüzüne bulaştırdı.

Amerika, Rus-Gürcü savaşına Gürcistanın yanında asla girmez. Amerika tarihinin en büyük krizinden geçiyor. Irak İran ve Afganistanda savaşıyor. Bir de Kafkaslar’da Rusya ile mi savaşacak? Bu imkânsız.

RTE Amerika için Irakta yapamadığını Kafkasyada mı yapacak?

Şimdi Kafkaslar’daki Rus-Gürcü savaşı nasıl biter, ona bakalım. Rusya kararlı görünüyor. Saakaşvilinin kellesini almadan Osetyadan çıkmayacağı anlaşılıyor. Amerikanın bir iki zart zurtun ötesinde yapabileceği bir şey yok. Ülkesini yönetmeyi Amerikaya teslimiyet sanan bir işbirlikçinin sonunu göreceğiz Gürcistanda. Gitti Saakaşvilinin kellesi.

Edibe Sözen gündeme sokup çıkardı

LAİKLİK karşıtı eylemlerin odağı İslamcı AKPnin sesi pek çıkmayan başı türbansız milletvekillerinden Edibe Sözen, “gençleri korumak için hazırladığı bir yasa teklifini gündeme sokup çıkardı.

Sokarken okullara ibadethane açılmasını, seks dergisi alanların fişlenmesini önerdi ve bu uygulamanın Almanyada da olduğunu söyledi.

Ne var ki bunun kocaman bir yalan olduğu ortaya çıktı. Sonuçta Edibe Sözen, gündeme sokup sonra geri alarak gündemden çıkardığı büyük teklifi ile tek ayak üzerinde birkaç iş birden becerdi.

Fatoş Sezer Ulusoy Geri çektiği önerisini anaokullarından başlatacak şekilde yeniden ileri sürmelidir. Çünkü minik Hitlercikler lise yıllarında ancak kıvamına gelirler.

Bu arada aynı zamanda Genel Başkan RTEnin yardımcısı da olan Edibe Sözenin bir anda gündeme sokup aynı anda gündemden çıkarttığı okullarda ibadethane açılması fikrini süresiz olarak geri çektiği yolundaki açıklamayı ise Sami Aktaş, AKPlilerin pek sevdiği lider üslubuyla değerlendirdi: Tabii, yerseniz!

Yat

Sema Akdemir: Ülkeyi dokunulmazlık zırhı ile yönetenlerin rahat tatil yapması için zırhlı yat alınmasını öneriyorum!

Kesin

Erol İşisağ: “Anayasa Mahkemesi kararının AKP tarafından kesinlikle ciddiye alınmadığı rektör atamalarıyla anlaşılmıştır.

Bebekler

Can Tekeli: Ankaradaki bebek ölümlerinin hesabı, Zübeyde Hanım Doğumevini kapatanlardan sorulmalıdır!

Başkent

Yaşar Şengel: Ahmedinejad ve benzeri şeriatçılara zahmet olmasın diye İstanbulu başkent yapsınlar!

Yağmur Deniz

Beşiktaş’ta iki ‘ibra’him anlaşmış.

Bakalım yönetim ‘ibra’ edecek mi?

- Kredi kartı borçları artıyormuş...

“Yiğitlik göstergesi yükseliyor!”

Kanıt

Necati Cebe: “Seçim sandığını gecekonduda kutsallaştırıp üniversitede hiçe saymaları, demokrasiyi araç olarak kullandıklarının kanıtıdır.”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nasır mıymış? 5 Şubat 2009
Gladyo 29 Ocak 2009
İse 22 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları