Allah Onların Hepsinin…

29 Mart 2014 Cumartesi

Sayın Bülent Arınç, “Allah ‘onların’ hepsinin belasını versin!” diye beddua ederken Başbakan “onların” yaptıkları “Ahlaksızlık, namussuzluk, adilik, alçaklık”tır diye haykırıyor.
Kim bu onlar, ne yapmışlar? Kim oldukları, “Pensilvanyacılar mı”, “Suriye istihbaratı mı”, “El Kaide ajanları mı” bilinmiyor. Bilinmeyen birileri Dışişleri Bakanı’nın odasında yapılan “gizli” bir toplantıda konuşulanları dinlemiş. Dinlemekle de kalmayıp internete düşürmüşler. Dünya âlem devlet katında en gizli kalması gereken bir konuyu A’sından Z’sine öğrenmiş.
Gerçekten olmaması gereken, korkunç mu korkunç, vahim mi vahim bir durumla karşı karşıyayız. Devletin güvenlik ağı delik deşik olmuş, sırlar ortalığa dökülmüş...

***

Şaşırdık mı bu olup bitenlere?
Hayır!
Çünkü yedi yıldır ortam dinlemelerine de, telefon dinlemelerine de, röntgenciliğe de alıştık, alıştırıldık. Artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz.
Aydınlarımız, bilim insanlarımız, gazetecilerimiz, yazarlarımız, Genelkurmay başkanından teğmene, TSK’nin her rütbeden yüzlerce erdemli, onurlu subayı, yüzlerce Kürt siyasetçisi bu tür dinlemelerle, düzmece kanıtlarla, şaibeli gizli tanıklıklarla yıllarca cezaevlerinde çürütülürken ne Sayın Arınç, ne Başbakan, ne de başka iktidar sözcüleri bunları yapanlara bela okudular, yapılanlara “ahlaksızlık, namussuzluk, adilik, alçaklık” dediler.

***

Çağdaş toplumlarda bakan odalarındaki konuşmaları dinlemekle, gazete yayın yönetmenlerinin odalarındaki konuşmaları dinlemek arasında hiçbir fark yoktur. Cumhuriyet’in telefonları dinlenir, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay bu montaj telekulak “kanıtlarıyla” suçlanırken bedduayı da küfrü de akıllarına getirmeyenlerin şimdi kendileri “mağduriyete” düşünce feryadı figan etmelerini kim ciddiye alabilir ki?
Davutoğlu, “Ortam dinlemesi devlete savaş ilanıdır” diyor. İyi de gazetelerdeki ortam dinlemeleri “özgür medyaya savaş ilanı” değil midir?
Sen dilediğini keyfince dinleteceksin; kişilerin, kurumların özeline kulağını sokacaksın ama o kulak senin özeline girince bağırıp çağıracaksın...
Hadi canım sen de!

***

Bu iktidar çökmektedir. AKP’lilerin yüreklerini çöküş korkusu sarmıştır; bu korku büyüdükçe iktidar körleşmekte, saldırganlaşmaktadır.
Twitter’ı, YouTube’u kapattı, yarın belki Facebook’u da kapatacaktır.
Kapatsın!
Korkunun ecele faydası yoktur ki...
Bakalım, gelen gün ne getirecektir?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Veda 28 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları