Meriç Velidedeoğlu

‘Gururlu onurlu bir terör örgütü’ymüş!

01 Temmuz 2016 Cuma

Hemen hemen iki yıl önce, Ağustos’un başında “AKP”, bir “çalıştay” düzenlemişti Diyarbakır’da; “Yeni Türkiye’nin Açılan Kilidi” adıyla.
Çalıştayda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı “Beşir Atalay” bu kilit açılınca ortaya dökülenlerin, “Türkiye’nin geçmişte yaptıkları” olduğunu belirtip, “bunlarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, yüzleştirdik!” diye övünmüş, hızını alamayıp şunu da eklemişti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kendisiyle hesaplaştırdık!
Ortaya dökülenlere gelince, “zulümler, haksızlıklar, faili meçhuller akla gelebilecek bütün olumsuzluklar...”mış.
B. Atalay” bu saydıklarıyla, “AKP” iktidarındaki “TC Devleti”nin hiçbir ilişkisi olmadığını belirtip bu olumsuzlukları da terörist başı “Öcalan”ın isteklerinin “nedeni” olarak görüp, “Çözüm Süreci”ni başlattıklarını dile getirmişti.
AKP”nin, “Açılım Süreci” olarak da adlandırdığı bu “Çözüm Süreci” için B. Atalay’ın dile getirdikleri kısaca şöyle: “Yeni bir yol haritası üzerindeyiz. Yeni yol haritası sonuca götürücü olacaktır. Yasal düzenlemeler de yapılacak. Biz kararlıyız (...) Çözüme en yakınız. Biz başaracağız!” diyor ardından bu düzenlemelerin içinde, “eve dönüşler, siyasete, hayata dönüşler, hepsi var!” gibi ödüllü çağrılar da yapıyordu.
Ayrıca Atalay’ın: “Güvenlik birimlerimiz, çözüm sürecinin hassasiyeti nedeniyle, çok temkinli, çok dikkatli. Çünkü, bizim talimatımızdır bu!” vurgulaması, bu süreçte “PKK”nın bölgede yaptığı her türlü “silah yığınakları”na “AKP” iktidarının göz göre göre nasıl izin verdiğinin de “tarihsel itiraf”ıdır...
Üstelik “PKK” bu “yığınakları oluştururken”, “AKP” iktidarının bu inanılmaz “göz yummasına, bakıp da görmemesine”; yol kesmelerini, kimlik kontrollerini, baskınlarını daha da yoğunlaştırarak “teşekkür(!)” ediyordu; dolaysıyla B. Atalay, “PKKnın bu yaptıklarını anlamakta zorluk çekiyoruz!” diyerek ortaya koyuyor; bu sabırlarının “PKK tarafından istismar edilmemesi için” adeta “ricacı” oluyordu.
AKP” iktidarının bu yumuşak tutumuna karşı, böyle olumsuz yanıtlar yalnızca “PKK”dan gelmiyordu; terör örgütünün siyasi uzantısı olan partinin (HDP), Diyarbakır Belediye Başkanı da örgüte desteğini açık seçik sürdürüyordu.
Bu belediyenin bu bağlamdaki tutumlarından biri de, henüz “10-12” yaşındaki çocukları bile dağa kaçıran “PKK”ya karşı çıkan Diyarbakırlı annelerin eylemlerinin acımasızca engellemesiydi; tanık olduğum için biliyorum, annelerin -özellikle kız çocuğu olan annelerin- ne denli yüreklerinin yandığını, haykırmak istediklerini.
Konuşmasında B. Atalay, bu konuyla ilgili olarak, “Belediye eşbaşkanı bir bayan, meydanları dar ediyor bu analara!” demesinin ardından, bu acılı annelere Belediye Başkanı’nın, “Bu anneler para aldıkları için ordalar!” dediğini açıklar; ayrıca başka bir görevlinin de kaçırılan çocuklar için, “PKK”yı işaret ederek, “Bu örgüte katılmışlar, daha ne istiyorsunuz?” sorusunu anımsatan Atalay, şöyle bir değerlendirme yapar? “Bunların hiçbirini örgüt söylemiyor, hepsini siyaset kesimi söylüyor!” (Aydınlık, 7.8.2016)
Böylece “30 yıl” boyunca ülkemize acı çektiren “PKK” terör örgütüne, “TC Devleti”nin “Başbakan Yardımcısı”, açıkça arka çıkıp destek vermiş olmuyor mu?
Olmaz olur mu?
İyice “rahatlayan” terör örgütü, vurucu saldırılarını başlatabilmek için gereken düzenlemeleri yapmaya girişir; kentlerde hendekler kazar, evlerde birinden diğerine geçen yollar, tüneller açar; silahları depolar, siperler oluşturur, patlayıcı yapmak için tonlarla kimyasal maddeyi kırsal alana gömer; bir iç savaş hazırlığı gibi...
Gizlilik yok; apaçıkça; “TC Devleti”ni yönetenlerin gözleri önünde...
Ne var ki, bu gözlerin görmezden geleceğini, örgüt, herkesten daha iyi biliyordu; öyle değil mi? Bilmese bütün bu sayılanları rahatlıkla yapabilir miydi?
Bunlar öyle beş-on gün içinde olacak işler mi?
Ayrıca terör örgütünün bunları gerçekleştirebilmesi için, “Erdoğan”a göre, “onurlu-gururlu” olması “da” gerekiyormuş; böylece karşımızda “onurlu gururluPKK terör örgütü mü var? Ne diyor böyle, “TC Devleti”nin bu Cumhurbaşkanı? Üç gün önce, “Atatürk Hava Alanı” katliamını yaptığı söylenen “IŞİD”de mi böyle? “IŞİD”de mi bu niteliklere sahip? Neler söylüyor?
Atatürk”e “ayyaş”, “PKK”ya “gururlu onurlu” diyen bu kişi, “TC Devleti”nin Cumhurbaşkanı...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Erasmus 19 Mart 2021
‘12 Mart 1921’ 12 Mart 2021
‘Manifesto!’ 5 Mart 2021

Günün Köşe Yazıları