Ayşe Yıldırım

Ceylanpınar'da kuşku artıyor

19 Ağustos 2016 Cuma

Çözüm sürecini bitiren Ceylanpınar suikastini aydınlatmaya çalışan avukat Hüseyin Akay gözaltına alındı. İki polisi öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan sanıkların avukatlığını yapan Akay'ın "FETÖ" operasyonuyla bağlantılı olarak gözaltına alınması kuşku yarattı.

Dün sabah Ceylanpınar'daki evi ve işyerinde arama yapılan Hüseyin Akay'ın 'talimatla' gözaltına alındığı ve Şanlıurfa'ya götürüldü. Avukatlarıyla görüştürülmeyen Akay'ın Ankara'ya gönderilmesi bekleniyor. Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, gözaltı kararının 2012 yılında yapılan hakim ve savcılık sınavıyla ilgili olduğunu öğrendiklerini söyledi. Ancak, Hüseyin Akay'ın 2012'de girdiği sınavı kazanmasına karşın mülakatta elendiği öğrenildi. Yakınları Akay'ın elenmesi üzerine sınavlara itiraz ettiği, 2012'den önce ve sonra da sınavlara girmesine karşın her defasında mülakatı geçemediğini anlatıyor.

22 Temmuz 2015'te Ceylanpınar'da iki polisi öldürdükleri gerekçesiyle bir yıldan fazladır cezaevinde tutulan sanıklara 'kumpas' kurulduğunu belirten Akay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan son duruşmada suikastteki FETÖ şüphesini dile getirmişti. HTS dökümanlarının imha edilmesini, hiçbir delil olmamasına rağmen müvekilleri hakkında tutuklama kararını veren hakim Nurettin Bulut'un FETÖ kapsamında tukuklanmasını, ayrıca ihbarı yapanların FETÖ kapsamında arandığını ve tutuklandığını belirterek konunun araştırılmasını istemişti.

Tutuklu sanıklardan Sedat A.'nın ağabeyi Abdurrahim A.'ya göre gözaltı kararına yönelik suçlama gerçekçi değil.  Avukat Hüseyin Akay'ın cemaatle mücadele eden ve olayda FETÖ bağlantısını ortaya çıkarmaya çalışan bir isim olduğunu vurgulayan Abdurrahim A., "Dün akşam (önceki akşam) birlikteydik. 15 gün sonra düğünü var. İki hafta önce yurt dışı yasağı konulduğunu öğrenmiş. Bu traji komik duruma gülüyordu. Cemaate karşı olan bir adam bu yapıyla suçlanıyor. Eğer 2012'deki sınavda soruları almış olsaydı şu anda hakim ya da savcı olurdu. Oysa bu adam bir avukat" dedi.
3 Ağustos'ta Hüseyin Akay ile Ceylanpınar cinayetine ilişkin 'FETÖ' emarelerini konuşup gündeme getirmiştik. Olaydaki kuşkuların artması üzerine HDP, Ceylanpınar'ın araştırılması için Meclis'e önerge vermişti. Ancak, önerge önceki gün AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedilmişti.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Son bir soru ve veda 13 Eylül 2018
Siyasal yangın 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları