Mehmet Özgül

Ağır roman

23 Ağustos 2016 Salı

Galatasaray ağır, Karabükspor hızlı çekim film gibiydi. Amaca yönelik olmayan yoğun pas trafiği Karabükspor’un işini kolaylaştırdı. 4-4- 1-1 gibi savunma ağırlıklı bir yapıda Galatasaray rakip yarı alanda boşluk bulamadı. Kanat ataklarında ne Bruma ne Sinan rakiplerini geçemedi. Kale önüne pozisyon üretecek toplar atamadılar. Kaldı ki gol bölgesine giren oyuncu da olmadı.
Karabükspor 8 oyuncu ile hep topun arkasında oldu. Topa sahip olunca çabuk hücuma çıktılar. Özellikle Linnes’in kulvarında ilk çeyrekte 2 net pozisyon buldular. Linnes-Tolga-Sinan hattı yol geçen hanı gibiydi.

Kaybedecekken...
Karabük ataklarını sonlandıramadığı pozisyonlarda 8 oyuncu hemen kendi alanına dönerken Galatasaray’ın en az 5 oyuncusu santra çizgisine ancak gelebildi. Yakalanan pozisyonlar gol olsa ilk yarıyı Karabükspor 4-2 önde kapatırdı. Galatasaray ikinci yarıya savunmayı önde kurarak başladı. Ama ikinci bölgeyi çabuk geçemeyince yine hücumda çoğalamadı. Ancak son bölümde baskı kurdu ve son saniyelerdeki gol ile kaybedeceği maçı kazandı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları