Alternatifsiz Trabzonspor!

24 Ağustos 2016 Çarşamba

Evet, henüz sezon başı. Birkaç hafta sonra takımlar oturmaya başlar. Ancak görünen köy de kılavuz istemez. 3 büyükler sancılı. Anadolu takımları iyi değil. Bu durum Trabzonspor için önemli bir fırsat.
Ne var ki Bordo Mavililer’in de ciddi handikapları var...
Takımın kazanma arzusu mükemmel. Tüm oyuncular topun arkasına geçerek kazanmaya çalışıyor, savunmaya katılıyor. Belli ki hoca eli değmiş. Bu durum kadro kalitesiyle zayıf ekiplere karşı etkili olabilir. Ancak yarışmak istiyorsanız daha fazlasını yapmak zorundasınız. Bir kere eşzamanlı pres yapabilmelisiniz. İskelet kadro yeni kuruldu. Uyuma ihtiyaç var. Bunun da çaresi zaman.
Onur, Durica, Okay, Önazi, Castillo, Ekici ve Yong olmak üzere 7 kaliteli oyuncu var. Yusuf, Muhammet Demir, Bero, İbanez, Güray, Uğur ve Yumlu gibi tamamlayıcı oyuncular da var. Fakat kadro zenginliği yok. Sakatlık, ceza ve formsuzluk durumunda alternatifsiz. Rekabetin olmadığı yerde başarı uzun soluklu olmaz.
Kadronun da ciddi eksikleri söz konusu. Sağ ve sol bek sorunu önemli. Sol bekte düşünülen Güray ve İbanez’in ikisini toplasanız bir sol bek etmez. Akbaş ise sol bek değil. Sağ bekte Zeki(!) alternatifsiz.
Sol önde Güray, İbanez, Castillo ve Yusuf olmak üzere 4 isim var. Sağ önde hiç kimse yok...
Ersun Yanal iki aşamalı bir planla bu sorunları aşabilir.
Birincisi devre arasına kadar kadroyu en ekonomik şekilde kullanarak süreci en az kayıpla atlatmak...
İkincisi de devre arasında yapılacak takviyelerle ligi en iyi şekilde tamamlamak...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Trabzonspor vurgun yedi 22 Haziran 2020

Günün Köşe Yazıları