Sıfır zekâ

27 Ağustos 2016 Cumartesi

Cerablus harekâtı düzenlenmeden önce Binali Yıldırım, Suriye’nin bütünlüğünü koruması gerektiğini söyledi.
Ondan bir önceki, Şam’da namaz kılmaya kalkışmıştı ama…
Sıfır numara bir zekâ ve baştan aşağı bir kötü niyet yüzünden Türkiye, komşuları ile boğaz boğaza gelmiş, casuslar ülkemizde cirit atmış, her gün kentlerde patlayan bombalar yüzlerce yurttaşımızın yaşamını yitirmesine neden olmuştu…
Olmaya da devam ediyor. Son örnek, Gaziantep’te çoluk çocuğun havaya uçurulmasıdır.
Son 14 yılı düşünün:
Irak’ın kuzeyine girmeme karşılığı ABD’den 80 milyar dolarlık rüşvet alma girişiminde bulunuldu.
Yabancı ülkelerin denetiminde, emperyalizmin maşası PKK ile masaya oturuldu, örgüt silah bırakmadan barış süreci denen oyuna alet olundu.
PKK’yi etkisiz konuma getirmiş TSK, casusluk cemaati aracılığıyla güçsüzleştirilirdi. CIA güdümündeki cemaat orduya bilerek, isteyerek sızdırıldı.
İhvancılık yüzünden Suriye’ye düşman olundu, sömürgecilerin taşeron örgütü IŞİD’e yardım ve yataklık yapıldı.
Ortadoğu’da çıkarı olan küresel egemenlerin kanlı oyunlarına açık ortamı yaratmış olanlar, şimdi geri adım atma peşinde.
Ya o sıfır zekâ ve kötü niyet nedeniyle yitirilen yaşamlar ne olacak? Yurdun gördüğü zarar ne olacak?
Onun hesabını kim verecek ya da verecek mi?
Yoksa iktidarı ile, muhalefeti ile; “Yenikapı ruhu” denen “saraya tapınma ayini”nin gölgesinde, Yüce Divanlık suçların üstü örtülecek mi?

Varlık fonu ayrımı
Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, borçlanma ile varlık fonu arasındaki ayrımı çok basit bir dille şöyle anlatıyor:
“Borçlanma, bugün yapılan harcamalarla yapılan yatırımları gelecek nesiller de kullanacak, onlar da bundan yararlanacaklar mantığıyla bugünün maliyetini gelecek nesillere de yansıtmak, ‘Ben alırım, bugün yaparım, bir kısmını da onlar ödesinler’ demek.
Varlık fonları, bugün kullanılan kaynaklardan gelecek nesiller de yararlansın diyerek belirli bir miktarın ayrılıp belirli amaçlar için kullanılması. Gelecekler nesiller yararlansın diyerek belirli bir miktarın ayrılıp belirli amaçlar için kullanılması. Gelecek nesiller yararlansın diye fon oluşturup bunların gelirleriyle gelecek nesillerin refahını artırmaya çalışmak.”
AKP’nin el çabukluğu becerisiyle torbasından çıkardığı ise farklı: Hem bugünü, hem de yarını borçlandırıyor.

Burs olanağı
Çankaya Belediyesi, öğrenci okutmak isteyen gönüllü Çankayalılara öncülük ediyor. Şimdiye değin 200 öğrenciye burs verildi.
Belediye, bu sonbaharda TED Üniversitesi ile birlikte 420 kişilik öğrenci yurdunu da açacak.
Burs almak isteyen öğrenciler, Mithatpaşa Caddesi 52 numarada bulunan Çankaya Halk Sağlığı Merkezi adresine ve 0850 455 02 65 numaralı telefona başvurabilirler.

O söz
CHP’li Veli Ağbaba, casusluk cemaatinin devlet içindeki örgütlenmesini kanıtlayan Necip Hablemitoğlu’nun öldürümünün incelenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.
2002’de, dönemin Başbakanı Abdullah Gül, Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu’na cinayetin aydınlatılacağı sözünü vermişti.
O söz, hâlâ boynunda, asılı!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları