Mehmet Özgül

Yol haritası

28 Ağustos 2016 Pazar

Galatasaray hak etmeden kazandığı ilk maçtan iyi ders almış. Selçuk’un pozisyon ve markaj hatasından yediği golle maça adeta yenik başladı. Akhisar öne geçince geriye yaslandı. Golü yedikten sonra ileri çıkmaya başladı.
Galatasaray golü atana kadar Tolga’nın öne çabuk ve isabetli ayağa pasları oynanması gereken oyunun örneğiydi. Selçuk da böyle oynayabilmeli. İlk yarının ortalarına kadar kazanılan 7 korner ve 4 gol girişiminin ikisi final vuruşlarının isabetsizliği ikisi de kaleci Fatih’in becerisi ile sonuç vermedi. Eren gelen iki ortada da kaleyi buldu. Birini Fatih önledi ikincisi ağları buldu. Demek ki bu çocuğu topla buluşturmak gerekiyor. Bruma, Yasin, Sabri ve Carole bunu yapamadılar.

Kırılma anı
İkinci yarı oyun karşılıklı ataklarla başladı. Galatasaray’ın üstünlüğü sona erdi. 60’lı dakikalar maçın kırılma anıydı. Önce Akhisar savunma arkası uzun pasla Rodellaga ile pozisyon buldu, sonuç alamadı. Akhisar çok adamla rakip sahada iken kazandığı topu çabuk kullandı. Bruma iyi taşıdı. Birebir kalmışken Yasin çok iyi takip etti ve aldığı pasta golü attı. Bu atak da oynanması gereken uyunun ikinci örneği oldu.
Maçtaki 3 özellik Galatasaray’ın yol haritasıdır. İlki çabuk ve öne oynamak ki son iki gol böyle oldu. İkincisi takım savunmasını güçlendirmek ki, ikinci yarıda verilen pozisyonlar bunun sonucuydu. Üçüncüsü de Eren’i de topla buluşturmak.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları