Bağış Erten

Konusuz aksiyon

29 Ağustos 2016 Pazartesi

Türkiye’de futbolu özetlerden izlemek lazım. Ancak o zaman bir şeylere benziyor. Ama 90 dakikanın tamamı zorlayıcı olabiliyor. Teorik olarak maça baksanıza! Altı gol, yetmedi kartlar havada uçuşuyor. Saha içinde her ikili mücadeleden kıvılcım fışkırıyor. 3 dakikalık özet için her şey var! Oysa tamamına bakınca durum farklı. Rakamla anlatalım: İlk yarıda tam 24 faul olmuş. 14 Kayserispor, 10 Fenerbahçe. İki dakikada birden bile fazla! Dortmund’un Mainz maçında toplam faul sayısı ise 3, City’nin West Ham maçındaki yaptığı 5! Driplingle adam geçme deseniz, sahada Volkan, Alper, Stoch var, ama bir kez yapabilen bile yok!

Faullü lig!
Peki bu durum, Kayserispor (misal Karabükspor gibi) çok tok, çok sağlam oynadı da ondan mı? Haklarını verelim iyi ve akıllıydılar. Ama sadece o da değil. Sertliği geçen bir faullü oyun vardı sahada. Hazır yeri gelmişken bir yanlışı da düzeltelim. Sert falan değil ligimiz. Faullü! Ortalama faul sayısını karşılaştırın diğer liglerle görürsünüz. Maç başı 35’lere vuran faul sayısı hangi ligde görülmüş? Hâl böyle olunca aksiyon var ama konu yok! Ayrıntılara gelirsek. Bir kere konuya Welliton’la girmek gerek. İki gol bir de kırmızı kartla rakibin en iyi stoperini attırmak az iş değil. Geçen senenin gol yollarında en kısır takımı olan Kayserispor’un gidip bir diğer kısır takım olan Mersin’den onu almasını garipsemiştim. Ama hakkını verdi doğrusu.

Problem var
Fenerbahçe’de ise durum gerçekten kötü. Kale feci, kariyeri pırıl pırıl üç stoperle sahadayken üç gol yediler. Yetmedi, onlarca kez milli formayı giymiş hücuma dönük üçlüleri ve oyuna giren tüm dünya markası forvetleri kitlendi kaldı. Neden? Çünkü takımın aritmetiğinde, kadro mühendisliğinde daha kuruluştan problem var. Akmıyor takım, düzenek tutmuyor, tutamıyor! Advocaat’ın önündeki en temel sorun bu. Son bir not da Kayserispor’a ve Hakan Kutlu’ya. Beraberlik iyi iş, kabul. Kazanabilirlerdi de! Ama şu gerçek değişmiyor: Hangi ligde bir hoca son 31 maçında 1 galibiyet, 25 mağlubiyet alıp, 122 gol yemesine rağmen hâlâ iş bulabilir? Bu tabloyla mı umutlanacaklar? Kabul edelim; Anadolu kaplanı olmakla maruf Kayseri kentinin en büyük başarısızlıklarından biri bu takım. Yeni Türkiye gerçeklerinden biri de bu!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları